USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Схеми обману в супермаркетах України: обважування, «прострочка» і брехливі знижки

28 Жовтня 2021 07:40
В українських супермаркетах обманюють покупців. Для цього шахраї використовують кілька хитрих схем, про які багато хто може навіть не підозрювати. Обважування, продаж прострочених продуктів і брехливі знижки – українці втрачають гроші, не підозрюючи про це.

Список хитрощів, до яких вдаються супермаркети України, розкрив Обозреватель.

Відзначається, що такі схеми застосовуються не тільки в супермаркетах, які позиціонують себе як «економні». Покупців можуть обманювати і в магазинах з преміум-продуктами.

Обман покупців на касі

У супермаркетах нерідко покупці стикаються з проблемою: на ціннику товару вказана одна вартість, а в чеку – інша. Крім цього, продукти, які зважуються, можуть «переоцінюватися» прямо на касі. Супермаркети можуть вносити в систему вищу вартість, а на цінниках залишаються більш вигідні цифри.

Також касири часто користуються хитрістю з рештою. Вони можуть сказати, що у них нібито не вистачає дрібних грошей, тому вони «будуть винні» 50 або 10 копійок. Звичайно ж, ніхто такий борг не поверне, а з десятків покупців прибуток виходить досить непоганий.

Також в чеку можуть «випадково» з’являтися додаткові товари. Неуважний покупець може оплатити товари, які він навіть не побачить.

Обман на знижках

У деяких супермаркетах спеціально завищують ціни на товари, після чого оголошують про «щедрі» знижки. Покупці не просто обманюються помилковою економією, вони ще й переплачують.

Крім цього, іноді товари зі знижкою можуть бути навіть небезпечними. Нерідко супермаркети знижають ціни на продукти з терміном придатності, який вже закінчується.

Як покупців обманюють на вазі товару

У супермаркетах можуть «підкручувати» ваги, через що покупець навіть не зрозуміє, що він переплачує. Крім цього, деякі торгові мережі не враховують вагу тари і змушують українців платити не тільки за сам товар, а ще й за його пакування. Наприклад, ємність для сухофруктів, які коштують 500 гривень за кілограм, може обійтися навіть в 50 грн.

Іноді в обмані з вагою винні не супермаркети, а виробники. Так, завод може розфасувати продукт в пакування і вказати одну грамівку, а фактично там буде помітна недовага.

Обман на «протермінованих» товарах

Закон України забороняє продавати прострочені товари, проте в багатьох супермаркетах можна легко знайти продукти з вичерпаним терміном придатності. Нечесні продавці клеять на такі «прострочення» нові стікери та ховають маркування про дату виготовлення, також вони можуть знижувати вартість на такі товари і пропонувати покупцям нібито економні і вигідні знижки.

Тому, покупцям варто бути уважними. Важливо завжди дивитися на дату виготовлення товарів, порівнювати ціни, перевіряти чеки та не довіряти яскравим цінникам зі знижками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
знайКО Показати IP 28 Жовтня 2021 08:07
Шахраї? Що ви таке пишите?! Це ж власники і менеджери тих маркетів таке роБлять, це ж вони і шахраї вищої проби!!! В жодній країні такого бардаку у торгівлі немає як в Україні!!!
111 Показати IP 28 Жовтня 2021 09:07
От і відповідь на питання чому ми так погано живемо. Влада , корупція винні, але ж дурити один одного і на цьому заробляти просто в українській крові.один в супермаркеті надурить, а на автозаправці його , ще інші тендер за відкати продадуть, ще інші на посаду призначать за гроші якогось профана і тд.і тд. Замкнутий круг. Може вкрасти гривню, вкраде гривню, а може вкрасти мільйон, вкраде мільйон
Лена Показати IP 28 Жовтня 2021 09:46
В Європі такі супермаркети заплатили б штраф і закрили б. А в нас влада кришує їх і навіть на час локдаун дозволила працювати !
Олег Показати IP 28 Жовтня 2021 11:34
Зате птиання з екологією майже вирішили, зобов'язавши не використовавати пластикові пакети)))) Україна...
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2021 12:23
Чого в АТБ не видно шкали ваги на касі. Продавці важатьсобі що хочуть і скільки хочуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus