USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни переходять на «інтелектуальні» злочини

28 Липня 2012 11:31
Перше півріччя цього року виявилося плідним на корупцію серед держслужбовців. Зокрема за цей час правоохоронці порушили 18 кримінальних справ. Однак, стверджують у прокуратурі, зменшилась кількість вбивств, зґвалтувань, розбійних нападів та автоугонів.

Про це повідомили у прес-службі відомства.

Так, в порівнянні з минулим роком намітилась стійка тенденція до зменшення загальної кількості вбивств, зменшилась кількість зґвалтувань, розбійних нападів, заволодінь автотранспортом.

Разом з тим, результати роботи за перше півріччя свідчать про наявність певних негативних тенденцій у розвитку криміногенної обстановки. Мовляв, деструктивним явищем, яке потребує комплексної протидії, є корупція. Вона серйозно впливає на ефективну діяльність органів державної влади, підриває авторитет та зменшує довіру населення до правоохоронних органів. Тому саме зараз ми повинні визначити спільні заходи і конкретні завдання до їх вирішення.

Щодо запобігання і протидії корупції, то за підсумками роботи у першому півріччі 2012 року до судових органів з обвинувальним висновком направили 18 кримінальних справ про корупційні злочини, з яких 7 - за фактами одержання хабарів. Про це інформував у своєму виступі доповідач, заступник прокурора області Валерій Невірець.

До відповідальності притягнули 23 особи, які вчинили кримінально-корупційні правопорушення. Серед них - 12 державних службовців 3-4 категорії та дев’ять держслужбовців - 5-7 категорії. Зокрема, депутат обласної ради, п’ять посадовців облдержадміністрації та 3 чиновники райдержадміністрацій.

Однак, не викрили жодного корупційного правопорушення серед посадовців обласних та районних державних адміністрацій, податківців, суддів та інших службових осіб судової гілки влади, прикордонної служби. Також не виявили корупційних адміністративних правопорушень у фінансово-кредитній, банківській системі, сферах державних закупівель, приватизації, охорони здоров’я, агропромисловому та паливно-енергетичному комплексах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 28 Липня 2012 13:52
"Зокрема, депутат обласної ради, п’ять посадовців облдержадміністрації та 3 чиновники райдержадміністрацій. ... Однак, не викрили жодного корупційного правопорушення серед посадовців обласних та районних державних адміністрацій,..." - писав писака... А де правда? Так виявили чи не виявили, чи 5 і 3 не кількість?
Чеширский Кот Показати IP 28 Липня 2012 17:11
Коррупция - это очень интеллектуально? Никогда не мог подумать, если тупой чиновник тупо требует взятку, это он таким образом свой интеллект проявляет.
КрОТ Показати IP 29 Липня 2012 20:43
Взятки берут все!!А почему берут?-от бедности и от жадности.И все знают ,хто и сколько берет.
Я Показати IP 30 Липня 2012 09:23
Чомусь часто у ВН почали з"являтися статті з неточностями, безграмотністю, набором слів. А чому????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus