USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волиняни щороку купують ліків на 150 мільйонів гривень

19 Вересня 2008 10:43
Щороку мешканці Волині купують медикаментів на 150 мільйонів гривень, причому, ймовірно, ця цифра у 2008-му може наблизитися до 200 мільйонів. Про це йшлося 19 вересня під час урочистостей із нагоди Дня фармацевта у Луцькій міськраді, – інформує репортер «Волинських Новин».
Волинських фармацевтів із їхнім фаховим святом привітав Луцький міський голова Богдан Шиба.
Як зазначив начальник міського управління охорони здоров’я Федір Кошель, у Луцьку – потужна мереж аптек і медичних складів. Зокрема в облцентрі функціонує 42 аптеки, 53 аптечних пункти, 30 аптечних кіосків. Окрім того, на цьому ринку працює суттєвий державний компонент.
«Нам сьогодні не соромно, хоча є багато нарікань зі сторони на адресу охорони здоров’я», – зазначила голова постійної депутатської комісії з питань охорони комісії Луцької міськради Лариса Духневич.
Головний спеціаліст Держінспекції якості ліків Наталія Ляшук, якщо кілька років тому на Волині виявляли понад сотню найменувань фальшованих медикаментів, то зараз фальсифікатів нема.
Довідково:
За деякими даними, на Волині ціни на ліки – одні найнижчих в Україні. Зокрема на Рівненщині вони вищі на 5%, на Тернопіллі і Львівщині – 12-14%, у Києві – на 21%. Обіг у фармацевтичній галузі України становить 2,5 мільярда доларів на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus