USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ВР заборонила змінювати процентні ставки за кредитними договорами

12 Грудня 2008 14:50
Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо заборони банкам змінювати умови договору банківського вкладу та кредитного договору в односторонньому порядку)». Про це 12 грудня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує УНІАН, «за» проголосувало 239 із 355 народних депутатів, зареєстрованих у сесійному залі.
Законом передбачено внести зміни до Цивільного кодексу і Закону «Про банки і банківську діяльність», якими забороняється банкам змінювати умови укладених із клієнтами договорів, зокрема щодо збільшення розміру процентної ставки за кредитними договорами або зменшення її розміру за договорами банківського вкладу.
У законі передбачено «визнати нікчемними» положення договорів, якими закріплюється право банку в односторонньому порядку переглядати умови цих договорів.
Водночас парламент не підтримав прикінцеві положення закону, якими передбачалося, що правила даного закону застосовуються і до договорів банківського вкладу та кредитних договорів, що були укладені до набрання чинності проголосованим сьогодні законом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Грудня 2008 15:17
"Водночас парламент не підтримав прикінцеві положення закону, якими передбачалося, що правила даного закону застосовуються і до договорів банківського вкладу та кредитних договорів, що були укладені до набрання чинності проголосованим сьогодні законом." То для чого голосували? Щоб гарно було про що говорити? Клоуни
дідо Показати IP 12 Грудня 2008 16:16
знову популізм... втручання у чужий бізнес та за чужий рахунок... магазини,аптеки ,а тепер банки...може зразу радянську диктатуру ввести?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus