USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Введення абонплати за газ зупиняють на три місяці

4 Квітня 2017 16:58
До початку наступного опалювального сезону вартість газу для споживачів не змінюватиметься.

Рішення Нацкомісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про виділення з тарифу на газ вартості його доставки буде призупинено на наступні три місяці.

Про це повідомив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, повідомляє УНІАН.

"Він (період призупинення рішення) триватиме як мінімум три місяці. У понеділок це рішення буде остаточно сформульовано. І до опалювального періоду жодного ноу-хау для споживачів, жодного навантаження не буде", - сказав він.

При цьому він додав, що це рішення робить тариф на газ більш прозорим для споживача. Відтак люди будуть розуміти, скільки сплачують за газ, а скільки – за споживання.

Нагадаємо, уряд попередив про "роздвоєння" плати за газ від квітня. Це "покращення" означає, що споживач окремо оплачуватиме вартість самого газу і вартість його розподілу (незалежно від обсягу фактичного споживання). Кабмін планує проаналізувати процес розщеплення плати за газ, що відбуватиметься з 1 квітня, та змоделює формулу, за якою формуються платіжки.

Від 1 квітня українцям за газ доведеться платити двічі, бо Національна комісія з регулювання енергетики на додаток до тарифів за спожитий газ запровадила абонплату – платіж за те, що газова труба дійшла до вашого будинку чи квартири. Причому в НКРЄ це називають європейською практикою.

Змінена методологія обрахунку виводить доставку газу до квартири в окрему комунальну послугу, котра зменшує вартість власне спожитого газу. І хоча паливо дійсно трохи подешевшає, загальні видатки платників за газ зростуть на третину. ІНФОГРАФІКА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Кастрюлька Показати IP 4 Квітня 2017 17:26
После трёх месяцев возьмут сразу за четыре...
Мешканець Показати IP 4 Квітня 2017 17:44
Ну пишіть накінець перевірені дані.Це принципово.Засідання НКРЄКП вібудеться тільки 10 квітня,де можливо буде прийняте рішення про призупинення на 3 місяці абонплату для споживачів багатоповерхівок,як і використовують виключно газову плиту.Але це нічого не змінює.Продовження "агонії"....
Анонім Показати IP 4 Квітня 2017 17:56
Те, що труба дійшла до моєї квартири 38 років тому - згідний. А як тим, хто живе у приватних новобудовах, де люди проводили газ самостійно, платили немалі гроші за докуметацію, самотужки купляли матеріали, копали траншеї, чекали поки заїдуть до них працівники "Волиньгазу" для прийомки, і тепер ТАКИЙ ОБЛОМ. Плати абонплату. А може це "Волиньгаз" повинен їм абонплату платити ? Цікаво спитати юристів.
Леха до Анонім Показати IP 4 Квітня 2017 19:02
Може ще і за воду і за світло абонплату платити ? Дурдом
Луцьксвiтло Водокана до Леха Показати IP 4 Квітня 2017 20:14
Дякуемо за пiдказку!!!
ЛПЗ Показати IP 4 Квітня 2017 18:18
Барига президент і його команда, скоро будуть брати з гоїв тобто українців плату за повітря і казати шо це для користі держати а хто проти той посібник путіна.
ОЛЕГ Показати IP 4 Квітня 2017 21:05
введіть налог на дощ, сніг, град, блискавку , грім,вітер, паводок, і головне на повітря !!!!
Споживач Показати IP 5 Квітня 2017 07:24
Призупинити можна випуск газет і то складно,а постанова або діє або скасовується.На кого розраховані ці ігри.
Лучанка Показати IP 5 Квітня 2017 10:08
Поясніть, будь ласка, хто розуміє в чому різниця: "Відтак люди будуть розуміти, скільки сплачують за газ, а скільки – за споживання". Гра слів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus