USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Виробники цукру не сподіваються на «солодке життя»

24 Вересня 2009 16:51
Посіви цукрового буряку в Україні у цьому році скоротилися на 58 % ― з 788 до 328 гектарів. Вирощувати цукрові буряки для фермерів економічно невигідно. Витрати на вирощення культури вищі, ніж собівартість кінцевого продукту. Про це голова правління ВАТ «Гнідавський цукровий завод» Сергій Бондарук заявив в інтерв’ю газеті «Віче», ― повідомляють «Волинські Новини».
У Дніпропетровський, Миколаївський, Одеській, Івано-Франківський, Сумській та Чернівецький областях за два останніх роки припинилося виробництво цукру. Уцілілий «Гнідавський цукровий завод» таки розпочав прийом солодких буряків.
Сергій Бондарук зазначає, що заводи цього року протидіють своїй загибелі. Виробники із задоволенням продавали б цукор за ціною, задекларованою державою, що минулому році  сягала 3,2 гривні. «Але держава чомусь не побачила в нашій (заводу ― ВН) особі продавця», ― коментує голова правління товариства. Таким чином, витрати на закупівлю та переробку сировини вищі, ніж ціна на кінцевий продукт, який пропонує держава.
Внаслідок цьогорічного неврожаю, з зібраних буряків, зазначає пан Бондарук, ледве вдасться виробити мільйон тонн цукру. Тоді ж як внутрішні споживчі потреби українців сягають цифри у 2 мільйони 100 тисяч – 2 мільйони 200 тисяч.
Доля ціни на цукор залишається примарною. Починаючи з початку року, за повідомленням інспекції з контролю за цінами в області, вартість солодкого піску зросла на 60,4%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 25 Вересня 2009 12:59
вирошувати не вигідно не лише цукор, а й інші продукти. Так по всьому світу, тому патріотичний уряд любої країни дотує виробників. А наш уряд не патріотичний, він проєвропейський: за кредити МВФ Уряд знищить ураїнського аграрія і відкриє ринок для імпортної європейської с/г продукції... отак ВОНА ПРАЦЮЄ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus