USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В ОДА назвали «непотрібним піаром» виступ керівника ЛПЕ

19 Січня 2015 16:55
Доповідь директора Луцького підприємства електротранспорту Анатолія Тимощука щодо стану виплати зарплати працівникам підприємства голова ОДА Володимир Гунчик назвав піаром.

Про це йшлося під час оперативної наради в голові облдержадміністрації 19 січня. Поінформувати про те, які заходи застосовує підприємство спільно з міськрадою, щоб у 2015 році питання зняли з порядку денного в ОДА, попросили керівника ЛПЕ.

Як повідомив Анатолій Тимощук, протягом минулого року підприємство перевезло 22,5 мільйона пасажирів, з них – 5,14 мільйона платних, понад 17 мільйонів – пасажири, які користуються пільгами під час проїзду. Заборгованість із заробітної плати на підприємстві становить 4,081 мільйона гривень (280 тисяч – заборгованість за вересень, 1,043 мільйона – за жовтень, 979 тисяч – за листопад, 1,7 мільйона – за грудень). Загальна сума виручки підприємства протягом вересня-грудня 2014 року становила 2,161 мільйона гривень. На зарплату працівникам підприємства протягом цього періоду витратили з виручки 2,294 мільйона гривень, таким чином заплативши працівникам більше, ніж отримали виручки від перевезень. Заборгованість із зарплати, з його слів, гасили, використовуючи кошти, залучені з інших доходів. Керівник підприємства повідомив, що протягом січня отримано 225 тисяч гривень виручки і вже виплачено 206 тисяч гривень заробітної плати.



Таким чином, виручки від платних пасажирів ЛПЕ не вистачає, щоб повністю забезпечувати виплату зарплати, а також тримати в належному стані рухомий склад.

З його слів, недофінансування підприємства з боку державного бюджету у 2013 році становило 1,928 мільйона гривень. Торік всі бюджетні призначення, які були заплановані для ЛПЕ, виплачені. Водночас ЛПЕ, з його слів, перевезло безплатно значно більше пасажирів, ніж передбачалося в бюджеті, ця цифра становила 7,493 мільйона гривень. Загалом, на його думку, заборгованість державного бюджету підприємству становить 9,421 мільйона гривень. Якщо відняти від цієї суми заборгованість із зарплати працівникам, на розвиток підприємства, мовляв, лишалося б п’ять мільйонів гривень. Анатолій Тимощук склав графік роботи підприємства впродовж 2013-14 років та запевнив, що заходів керівника підприємства та виконкому Луцькради недостатньо для того, щоб підприємство нормально функціонувало, тож потрібна, мовляв, підтримка держави.

Водночас керівник ЛПЕ не зміг відповісти на питання Володимира Гунчика про те, яку суму державних дотацій отримало підприємство за період з вересня по грудень 2014 року. Голову ОДА не влаштувала доповідь Анатолія Тимощука, яку він назвав нікому непотрібним піаром директора ЛПЕ. На його думку, якщо є пропозиція про посилення ролі держави через збільшення дотацій підприємству, її потрібно озвучити.



Голова облдержадміністрації попросив зустрітися з керівництвом ЛПЕ керівництво департаменту інфраструктури ОДА та зробити детальний аналіз того, скільки коштів зобов’язана була сплатити підприємству держава, скільки заплатила, скільки заробило підприємство і куди були витрачені ці гроші та чому досі існує заборгованість із виплати зарплати. До того ж, як виявилося, кризове підприємство досі не має бізнес-плану на 2015 рік.

ЧИТАТИ ЩЕ: «АГРЕСИВНИЙ МЕНЕДЖЕР» ЛПЕ КЕРУЄ ПІДПРИЄМСТВОМ БЕЗ СТРАТЕГІЧНОГО ПЛАНУ

Володимир Гунчик попросив поінформувати його до 25-27 січня про стан справ із формування бізнес-плану ЛПЕ га поточний рік. На його думку, маючи 2,4 мільйона гривень доходів 1,4 мільйона субвенцій щомісяця, лише 400-500 тисяч гривень не вистачало б для роботи у нульовому балансі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
спостерігач Показати IP 19 Січня 2015 17:06
щось мишковець виглядає не дуже...
цікаво Показати IP 19 Січня 2015 17:11
а як рахують кількість пільговиків, якщо їм не дають квитків? кондуктор сам пише скільки людей показали посвідчення за рейс?
лучанка Показати IP 19 Січня 2015 17:22
Адресні виплати!!!!! Тільки в цьому випадку електотранспорт не буде збитковим! Подивіться, як катаються пенсіонери, від ранку до вечора, не можна влізти в тролейбус, щоб добратися на роботу. Платять за проізд одиниці. А ті пенсіонери що не іздять, чим гірші, нехай мають лишню копійку!
смаркач Показати IP 19 Січня 2015 17:28
Половина пенсіонерів ще працює,чому вони не платять?
пільговик Показати IP 19 Січня 2015 17:34
Сьогодні керувати таким підприємством - це більшого покарання Божого, здається, немає. Як можна працювати, якщо люди денно і нощно відривають рукави за зарплату? Гунчику треба низько вклонитись перед Тимощуком - в самі ноги. І ще лисиною бебехнутись об землю. І рекомендувати на нагороду - як мінімум, орден "За мужність" з одноразовим жалованням до 10 тисяч зелені. Голова адміністрації забув, як у 1997-98 роках його головний інженер на заводі тачкою гній возив в теплицю, а сам Гунчик продавав зіли і камази, аби розрахуватись з людьми. Погано, коли таке забувається і не робляться належні висновки. І з судів з цього приводу не вилазив. А тролейбусний парк в такому "режимі" працює вже багато років. ЛПЕ- це уранова шахта. Нора.
Корінний лучанин до пільговик Показати IP 19 Січня 2015 18:24
За ГУНЧИКОМ ТЯГНЕТЬСЯ ШЛЕЙФ ПІАРЩИКА, ще з часів ЛУАЗу!!! Раз ви таке написали , то я бачу що ВИ в курсі справ! І тут "лажі " НЕМА. А скільки разів КРИВИЦЬКИЙ у свою каденцію МЕРА ,хотів звільнити ГУНЧИКА з посади директора ЛУАЗу за завал у виробництві, Це теж було , як і те про що пишете! А нинішній директор ЛПЕ ТИМОЩУК нагається навести лад. Це ж видно навіть по тому, як стали їздити тролейбуси! Одначе ГУНЧИКА неначе засліпило, він же їздить в авто і нічого не помічає!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 19 Січня 2015 19:15
Для особливо розвинутих розумово як корінний лучанин. Кривицький не може ні звільняти, ні призначати керівника заводів, бо це не є комунальне підприємство. Перш ніж щось писати, поцікався азами економіки і піди на консультацію до лікаря.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 19 Січня 2015 20:34
ДЛЯ ОСОБЛИВО ВІДСТАЛИХ таких як оце ви, скажу що це було і були виїздні наради на заводі , зрозумів . Ти якщо не в курсі то не ляпай тут дурниць усяких. Мова йшла про наповнення бюджету міста в той час, а завод дуже боргував. ЦЕ ти йди ВЧИСЬ , а не розповідай тут байки. АЗАМИ ЕКОНОМІКИ ТИ НЕ ВОЛОДІЄШ ! ЗАВОД БУВ ДЕЖПІДПРИЄМСТВОМ! І МІСЦЕВА ВЛАДА ВПЛИВАЛА НА РОЗСТАНОВКУ ТА ПРИЗНАЧЕННЯ КАДРІВ! ЗРОЗУМІВ , НЕДОВЧЕНИЙ ТРОЛІСТ, та що тобі тупому казати! З тобою вести мову всеодно , що товкти воду в ступі.
Лучанин до пільговик Показати IP 9 Лютого 2015 09:33
Це підлеглі Тимощука пишуть. чи сам "менеджер"?
Корінний лучанин Показати IP 19 Січня 2015 17:48
А ЧОМУ ГУНЧИК не питає РОМАНЮКА про роботу ЛПЕ, яке підзвітне МІСЬКРАДІ? Що РОМАНЮКА вигороджує? ТРОЛЕЙБУСИ із міського бюджету купуються, що ГУНЧИК цього не знає? ЦЕ не Тимощук ПІАРИТЬСЯ, це ГУНЧИК бульки пускає! ЧОГО НЕ ПИТАЄ РОМАНЮКА ПРО СТАН СПРАВ? Тимощук є ставленик Романюка! А чого мовчать про закупку тролейбусів для Луцька? ПРИЧИНА В ТОМУ, ЩО ГУНЧИКУ ТРЕБА БЮДЖЕТ ВОЛИНІ ЗЛІПИТИ і от він шукає КОЗЛІВ ВІДПУЩЕННЯ на прикладі ЛПЕ! А про роботу окремих підприємств Гунчик раніше чути не хотів і не хоче! Я маю на увазі ПАТ "ЕТМ", де зарплату місяцями не платили у 2014р. Домогти цьому ПАТ "ЕТМ" не хоче і не може! КИШКА ТОНКА, бо це мовляв ПРИВАТНЕ. На що спромігся "вякати", то це мовляв нехай ТВЕРДОПАЛИВНІ КОТЛИ ОСВОЮЮТЬ. ОЦЕ ТО РІВЕНЬ керівництва!
Знаю ЛПЕ Показати IP 19 Січня 2015 18:19
Дуже чітко і грамотно Гунчик ставить питання директору. Як можна, отримуючи 1 млн. 400 тис. грн. субвенцій на місяць (держава повністю виконала свої забовязання за 2014 рік. Як приклад , ЛПЕ не отримало від держави у 2013 році майже 2 млн. грн.), при тому, що у 2014 році ЛПЕ не сплачувало лізинг за автобуси (у 2012,2013 роках ЛПЕ сплатило по лізинговому договору майже 5 млн. грн.). За рахунок того, що ЛПЕ не у 2014 році не обслуговувало власними автобусами маршрути зменьшилось чисельність працюючих - водії, кондуктора, касіри ... !!! можливо мати ЗАБОРГОВАНІСТЬ по заробітній платі за 2014 рік! ГАНЬБА! Реально на ЛПЕ директор не чим не управляє, в першу чергу фінансами!!! Кошти ЛПЕ нагло розкрадаються через закупку, в першу чергу, матеріалів і комплектуючих, через фінансування робіт на сторону, ...!!! Стидоба!!!
123 Показати IP 19 Січня 2015 18:36
Якщо дійсно так, як описано вище, при найкращих можливостям забезпечити виплату заробітну плату працівникам ЛПЕ у 2014 році (відсутність виплат по лізингу за автобуси, отримання субвенцій в повному обсязі, при зменьшенні чисельності прайівників повинен зменьшитись фонд оплати праці по ЛПЕ (у випадку, якщо не збільшуються посадові оклади своїм керівникам) , як можна не думати за працівників ЛПЕ, У них діти, мала зарплата, ГАНЬБА..!!!
Волинь Показати IP 19 Січня 2015 18:41
ЛПЕ є міське підприємство і Романюк добре приклався, щоб воно отак зубожіло. Хай Гунчик вичитує Романюка , а не цього нещасного директора, котрий не управляє фінансовими потоками. а тільки получає тумаки з усіх сторін. Систему треба міняти. Систему.
пільговик Показати IP 19 Січня 2015 19:04
Тролі включили "важку артилерію" на захист Гунчика і проти Романюка. Для цього видання це цілком логічно: якщо немає ворога, його треба придумати - чисто більшовицький метод. Як на мене, треба копати глибше. Фінансовий баланс підприємства був серйозно зруйнований при Шибі. Лізинг виплачувався 6 років, а побиті автобуси стояли під парканом. Тобто, гроші кидалися коту під хвіст. Романюку довелось взяти цю потрійну ношу собі на плечі і одночасно платити борги по кредитах Шиби за ремонт дахів і димоходів, борги по лізингу і борги по судових позовах за просрочку платежу (понад 3 млн.грн.). Він же купив у Польщі 12 тролейбусів по ціні металолому (120 тис.грн.з ремонтом). Вони ходять по маршруту 15-того автобуса. Так, що є правда і є нагла піздьож, підслухана на базарі. А правда, як відомо, завжди в очі коле.
пасажир до пільговик Показати IP 19 Січня 2015 19:49
Є, звичайно, в цьому доля правди, є. Останні три тролейбуси дійсно куплені за ціною металобрухту, але до цього був куплений металобрухт за ціною металобрухту. 210 чого тільки стоїть! В частині того гумна сидіння реально в повітрі висять, бо в когось руки не з того місця ростуть щоб шматочок труби приварити замість згнившої. Кондуктора почали заявляти масово щоб пасажири через весь салон пхалися до них і купляли квитки, замість того щоб вони ходили по салону і їх продавали. Питання - нащо вони тоді в тролейбусах?!! Є кого скоротити, а за продаж квитків нехай водіям доплачують, колись же так їздили. Можна взагалі вже давно електронний квиток ввести. Маємо гасло "Луцьк - європейське місто". Точно? То може вже час трошки до тої європейскості рухатися, чи ми як і уся країна до кам'яного віку будемо теж зповзати?!!
Мертвий Джон Показати IP 19 Січня 2015 19:29
Тимощук молодець. людина дійсно працює сумліно та на совість. намагається шось міняти в кращу сторону на ЛПЕ.
пільговику Показати IP 19 Січня 2015 19:33
Не проти Романюка! Вся біда в керівництві ЛПЕ! За Шибу ти правий! Але борги по лізингу виплатили попередні керівники защо їм хвала. Перші 10 тролейбусів ЛПЕ купило у Польші за 40-50 тис. грн. за штуку!!! НЕ треба піз*жу займатися, якщо в в цьому нічого не смислиш!
Пілговику Показати IP 19 Січня 2015 19:40
Потрібно було виплатити заробітну плату працівникам, а не викидати гроші на димоходи! Але зрозуміло - ремонт димоходів - нормальні відкати. І це гроші не Романюка, не з місцевого бюджету, а це гроші власні ЛПЕ, які повинні в першу чергу направлятися на виплату заробітної плати! Дивись кримінальний кодекс України.
Водій Показати IP 19 Січня 2015 23:02
Все б нічого, якби проблеми на ЛПЕ не Гунчик створив. Саме він спочатку впихнув втридорога несправні тролейбуси, які не експлуатувалися роками, а потім продав по лізингу автобуси, за які по сьогоднішній день не можуть розрахуватися, бо їх вартість прив`язали до долара. І ось саме Тимощук витягнув підприємство майже на нулі і за це треба по хамські принизити людину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus