USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Як працює конкурс громадських ініціатив для волинян

23 Лютого 2018 19:16
Головна ідея оновленого проекту – фінансування з обласного бюджету місцевих ініціатив, на які у громади не вистачає коштів. На реалізацію проектів конкурсу із бюджету Волинської обласної ради пропонується виділити 10 мільйонів гривень. Документ підготувала депутат Волинської обласної ради від УКРОПу, голова бюджетної комісії Ірина Вахович.

Про цю ініціативу депутатка розповіла під час спілкування із журналістами у програмі «Вісник обласної ради», інформують у прес-службі волинського УКРОПу.

Зі слів Ірини Вахович, документ відрізняється від чинного положення чітко визначеними завданнями і пріоритетами.

«Раніше цей конкурс був більш орієнтований на удосконалення місцевого управління, – розповідає Ірина Вахович.

– Тепер ми робимо акцент на те, щоб підтримувати конкретні інфраструктурні проекти на місцях. Вважаю, що більш доцільними для фінансування і впровадження є проекти з благоустрою територій, вирішення екологічних проблем, відродження об’єктів історико-культурної спадщини, запровадження енергоощадних технологій, реалізації спортивних ініціатив тощо».

Ірина Вахович сподівається, що депутати підтримають проект рішення та погодять виділення до 100 тисяч гривень на кожний проект.

«Однією із умов конкурсу буде співфінансування проектів. Тобто, ті громади, які погодяться виділити 10% від суми проекту, отримають і гроші з бюджету на його втілення. За ці кошти, для прикладу, можна облаштувати спортивний майданчик, впорядкувати кладовище, тощо. Ідей є багато».

Інновацією цього конкурсу, за словами депутатки, буде те, що подавати проекти зможуть не тільки голови сільських рад, а й ініціативні групи громадян у складі від трьох осіб.

За пропозицією Ірини Вахович, спрощується сама процедура написання проекту та впроваджується чіткі і прозорі критерії їх оцінки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Економіст Показати IP 23 Лютого 2018 20:05
Так! Нардепи на дитячі майданчики розпорошують державні кошти, а тут ще й кошти обласного бюджету спрямовуватимуть на плотики і благоустрій територій... А які екологічні чи енергоощадні проекти можна зреалізувати за 100 тисяч??? А саме головне, що бюджети, окремих громад більші за обласний, а спіффінансування буде лише 10 %.... Дитячі забавки карочє новоспеченої голови комісії! Сміх і годі!
ник Показати IP 25 Лютого 2018 20:21
а ніяк не працюе.вірніше як презідент дбае тільки про рошен і офшори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus