USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Яку зарплату отримуватиме керівництво Волиньради?

15 Квітня 2014 18:14
Надбавку «за особливий характер роботи та інтенсивність праці» голові Волинської обласної ради встановлять у розмірі 50% від посадового окладу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю сьогодні, 15 квітня.

Нагадаємо, днями оприлюднили проект рішення Про голову обласної ради Валентина Вітра, у якому пропонується присвоїти голові облради черговий ранг і встановити надбавку у розмірі 90 відсотків посадового окладу з урахуванням доплати за ранг з часу обрання головою обласної ради. Крім того, цим же проектом рішення пропонується дозволити здійснювати преміювання голови обласної ради, щомісяця у розмірі до 60 відсотків посадового окладу за фактично відпрацьований час та виплачувати йому матеріальну допомогу на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати.

Голова комісії Володимир Навроцький зауважив, що з моменту оприлюднення цього проекту рішення, йому довелося давати чимало відповідей на запитання, чому коли така складна ситуація в державі, обласна рада вирішує питання преміювання чиновників. До слова, ще два проекти рішення стосуються присвоєння рангу заступникам голови – Олександру Пирожику та Ігорю Гузю.

«Якщо всі думають, що Вітер, Гузь і Пирожик гребуть гроші лопатою, то я відразу скажу, що це не так», - повідомив він.

Окрім того, він зазначив, що у зв’язку з ситуацією, яка відбувається в державі, в проекті рішень змінять розмір надбавки для голови облради з 90% на 50%.

До слова, як повідомив заступник голови облради Ігор Гузь, голова облради підписав розпорядження, у якому встановив розмір надбавки усім працівникам, у тому числі й керівному складу - 50%.

З приводу «матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки та матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань у розмірі середньомісячної заробітної плати», то Володимир Навроцький зауважив, що цього року ці гроші не виплачуватимуться нікому з чиновників облради, у тому числі й голові. Але рішення приймається не на рік, тож, якщо ситуація в країні покращиться, то, можливо, виплату матеріальної допомоги відновлять наступного року.

Так, зокрема, після прийняття цього рішення під час сесії, Валентин Вітер отримуватиме без відрахувань близько 8,2 тисячі гривень. Якщо відняти всі відрахування – податок на доходи, внески до пенсійного фонду - всього 21,1%, то виходить «чиста» зарплата близько 6,5 тисячі гривень. До вступу в силу цього рішення про встановлення надбавки йому нараховано заробітну плату в розмірі 5643 гривні, «чистими» він має отримати 4034 гривні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
123 Показати IP 15 Квітня 2014 18:36
Тим часом в "сусідній" новині депутати вибачаються перед бюджетниками , які ,за їх словами, змушені будуть першими відчути труднощі. Люди, рано росходитись - справа не завершена!
вітер Показати IP 15 Квітня 2014 18:37
для лохів,повний лохотрон.
Крук Показати IP 15 Квітня 2014 19:17
Хай спочатку зароблять ці надбавки чесною працею
Патріот Показати IP 15 Квітня 2014 19:23
Гузь хапуга
крук Показати IP 15 Квітня 2014 19:34
детальніше про активну чи інтенсивну роботу нешановних панів. не думаю, що хтось крім болтовні там бачить саме таку роботу. шини рано викидати в сапалаївку.
специаліст Показати IP 15 Квітня 2014 21:00
було хреново , а зараз взагалі протинародна влада, я вчився 10 раків в технікумі і акдемії маю зарплату з надбавками 2400, після того як їх знімуть вона буде 1640 - оце на такі гроші я маю кормити 2 дітей, і при цьому я маю небрати хабарі , та одна школа витягує на всяку херню за рік 500 гривнів на рік за одну дитину....Це та влада було протинародна а теперешня влала антинародна і абсурдна
лучанин Показати IP 15 Квітня 2014 21:01
якщо піднімуть комуналку і ще й зменшать зарплату , я перший зберу хлопців і піду по маєтках що біля міста...А що робити !?
valun Показати IP 15 Квітня 2014 21:05
Вбиває те, що ці правдолюби які тепер дорвалися до корита жоден не відмовиться від надбавок, пільг, службових авто.Байдуже скільки отримує пересічний волинянин, що людям допомог не виплачують. Поглохли, бо дуже довго до корита добиралися. Гниди! А чому не озвучений розмір окладу? Бо одразу стане видно, що надбавка навіть 50% це вже перебір в наш час.
Анонім Показати IP 15 Квітня 2014 21:58
Так які надбавки ва ж яцик верещав на всю верховну що скасував.....
розум Показати IP 15 Квітня 2014 21:59
Доборолась Україна до самого краю... Я не розумію, для чого все це було цей бардак. Щоб до корита прийшли тупі безробітні Гузі, яким уже все добре, бо, накінець у кріслі.уже й на віче не ходимо, уже й не кричимо: хто не скаче, той москаль. Хлопці, уже час і за вас братися.
бухгалтер Показати IP 15 Квітня 2014 22:02
А як же Постанова КМУ від 01.03.2014р.№65???Чи вона тільки для менших чинів.... Вже стидалися би!!!! Все по людськи - тільки основне до корита дорватись. Приймуть рішення про матеріальні допомоги зараз, але будуть платити тоді як настануть кращі часи.....та будете платити цього року не дивлячись ні на що - по дві в розмірі середньомісячної . То якщо ви так дбаєте про казну області то рішення про стимулюючі виплати і м.д. і прийміть тоді коли будуть кошти. А на даний час воно є не законним (коштів в казні не вистачає, а приймається рішення про стимулюючі виплати???????) Абсурд.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
іра Показати IP 15 Квітня 2014 22:53
Головне добратись до корита, а далі трин-трава. Когось люструємо, кричимо геть, ганьба, а як до діла .... Зробіть щось, чи ви не знаєте які питання вирішувати, чим займатись. В прензидіях .покрасуватись то це ми вміємо.
іра Показати IP 15 Квітня 2014 22:54
коментар було видалено
V.I.P. Показати IP 16 Квітня 2014 00:02
Тут варто зазначити, в першу чергу для Голови комісії, що оподаткування заробітної плати здійснюється відповідно до податкового кодексу України, згідно з яким податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) становить 15%, а єдиний соціальний внесок (ЄСВ) 3,2%. Таким чином, при нарахованій заробітній платі у розмірі 5643 грн. розрахунки будуть наступними: ЗП = 5643 грн. ПДФО (15%) = 846,45 грн. ЄСВ (3,2%) = 180,57 грн. До отримання (чиста) заробітна плата: 5643 - 846,45 - 180,57 = 4615,87 грн.
НЗ до V.I.P. Показати IP 16 Квітня 2014 09:53
Уточнюю Голова комісії не помилився, а помилилися Ви шановний, тому що єдиний внесок для посадових осіб органів самоврядування та державних службовців не 3,2%, а 6,1%, однак всіх дуже болить, зарплати і пенсії посадових осіб і державних службовців, а те що вони проводять більші відрахування це в порядку речей.
Анонім Показати IP 16 Квітня 2014 08:29
А на 2 000 гривень в місяць прожити слабо!? І при цьому утримувати дружину з малолітньою дитиною! І так більшість людей в області проживають! Спробуйте пожити, плотім будете триндіти про надбавки і премії, свол....а!
Сонячна Показати IP 16 Квітня 2014 09:03
Ще не вмерла Україна, Але може вмерти: Ви самі її, ледачі, Ведете до смерти! Не хваліться, що жива ще Наша воля й слава: Зрада їх давно стоптала, Продала, лукава! Ваші предки торгували Людськими правами, Їх продавши, породили Вас на світ рабами. Не пишайтеся ж у співах Ви козацьким родом: Ви — раби, хоча й пани ви Над своїм народом! Україна вам не мати: Є вам інша пані, Зрадних прадідів нікчемних Правнуки погані1! Тільки той достойний щастя, Хто боровсь за його, Ви ж давно покірні слуги Ледарства гидкого. Ви ж давно не люди — трупи, Без життя і сили, Ваше місце — кладовище, Ями та могили. Як живі покинуть мертвих, Щоб з живими стати, "Ще не вмерла Україна!" Будемо співати. Як живі покинуть мертвих, — Прийде та година, Що ділами, не словами, Оживе Вкраїна!
ДІСТАЛО Показати IP 16 Квітня 2014 09:05
За що їм давати будь-які гроші. Людоньки, та воні реально тупі. Вітра, як і Бондаря можна на Великдень колоти замість кабанчиків. Гузь взагалі знахабнів. Вони не знають, як вирішити хоч одне питання. Це позорище. Люди не мовчіть. Вас розвели. Пирожик відмовляє людям у грошах на лікування дітей. Гузь тупо катається за державне бабло по області. Люди схаменіться. Прийдіть хоч на одну нараду, ви онімієте, що робиться в області. І це не вина попередників
Сонячна Показати IP 16 Квітня 2014 09:06
не кричіть, а чим біднятка-депутатка мають заправляти джипіки..за які грошики мають оплачувати комунпослуги 10-ти кімнатних маєтків....дач...купувати дорогущі шмотки???..вони ж не варшавці скуповуються..для таких побудували магазинчики з італійськими речами......ювелірні магазини.. у них 2000 - це лише може сорочка коштує....
Майдан Показати IP 16 Квітня 2014 10:07
Люди, то ми стояли на майданах за те, щоб ці тупі харі красувались на сценах і президіях! Ганьба!!!Банду геть!!! Банду геть!!! Банду геть!!!
До майдан Показати IP 16 Квітня 2014 10:31
Нарешті, може хоч дехто прозріе , для чого вас заманювали на площі - для того, щоб гузі і шапки-фредки отримали посади, та неабиякі, а оці - високооплачувані. А чи відповідае іх розум, здібності цим посадам. Це ж бездарі нульові, горлохвати! Ще ніколи Бандера і Ко не були будівниками, а споконвіків - РУЙНІВНИКИ! Дасть Бог, може згинуть!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus