USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Європейська бізнес-асоціація заявила про погіршення ставлення влади до бізнесу

13 Червня 2010 17:28
Погіршилося ставлення влади до українських підприємств у перші 100 днів її роботи: ускладнилося подання податкових декларацій та проходження митного контролю, зупинилося повернення ПДВ.

Такими є результати оцінки членами Асоціації перших 100 днів роботи нового уряду – повідомляє Комерсант .

Європейська бізнес-асоціація (EBA), об’єднує понад 750 компаній, переважно із західним капіталом.

Дії Кабміну оцінювалися за сімома критеріями: подолання корупції, судова реформа, земельна реформа, валютне регулювання, компенсація ПДВ, спрощення митних процедур, технічні перепони в торгівлі.

Єдина позитивна зміна відбулася у валютному регулюванні – гривня стабілізувалася, кажуть підприємці. Втім, цю сферу регулює не Кабмін, а Нацбанк, керівництво якого поки не змінювалось.

У ряді інших сфер в EBA відзначили погіршення. «Що стосується компенсації ПДВ, то половина наших членів вважає, що ситуація не змінилася, інші фіксують її погіршення», - відзначає виконавчий директор EBA Ганна Дерев'янко. Обсяг боргу з повернення ПДВ складає 29 мільярдів гривень.

Крім того, ускладнилися подання податкових декларацій та проходження митного контролю. «Ми з розумінням ставимося до боротьби з «сірим» імпортом, але імпортерам збільшили кількість документів для звітності. Це робить більш складним проходження митного контролю і, на нашу думку, не сприяє боротьбі з «сірим» імпортом», - говорить генеральний директор компанії Philips у Україні Маартен Дюрвіль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus