USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

З комунального підприємства на Волині стягнули 1,5 мільйона

16 Березня 2014 08:00
За втручання Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури підприємство теплових мереж відшкодувало майже 1,5 мільйона гривень заборгованості за спожитий природний газ. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура здійснила перевірку з питань додержання підприємством теплових мереж «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» вимог чинного законодавства у сфері надання житлово-комунальних послуг з теплопостачання, здійснення розрахунків споживачів за спожиту теплову енергію та своєчасної й повної плати за використаний підприємством природний газ.

Встановили, що це комунальне підприємство, яке надає послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, не в повній мірі вживає заходів щодо зменшення існуючих заборгованостей.

Зокрема, в порушення вимог чинного законодавства та договорів про постачання природного газу, укладених комунальним підприємством з Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України», підприємство теплових мереж несвоєчасно та не в повному обсязі розраховується за постачання газу.

Окрім того, існує і значна заборгованість населення перед комунальним підприємством за спожитий газ, однак, незважаючи на це, його керівництвом неналежно проводиться претензійно-позовна діяльність.

Так, попри те, що заборгованість населення за надані послуги нині становить понад 2 мільйони гривень, позовні заяви до міського суду останнім часом не заявляються.

Також підприємством теплових мереж не вживаються належні заходи щодо стягнення заборгованості за послуги, надані юридичним особам.

На усунення виявлених порушень міжрайонна прокуратура директору Володимир-Волинського підприємства теплових мереж «Володимир-Волинськтеплокомуненерго» внесла подання.

Згідно з результатами розгляду документа прокурорського реагування підприємством наразі погашено 1,450 мільйона гривень заборгованості перед НАК «Нафтогаз України» за спожитий природній газ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus