USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За безплатну повірку лічильників у лучан «деруть» гроші

22 Жовтня 2013 13:29
Закон для ДКП «Луцьктепло» неписаний - впевнені лучани. Люди обурені тим, що повинні платити за повірку лічильників гарячої води, в той час як періодична повірка повинна здійснюватись за рахунок підприємства-надавача послуг. Тим часом підприємства, які повіряють лічильники, з кожних рук отримують щонайменше 40 гривень, - інформує ТРК «Аверс».

Лучанину Зотіку Семенюку днями прийшов лист від ДКП «Луцьктепло». У ньому зазначалося: потрібно терміново зробити метрологічну повірку лічильника обліку гарячої води. В квартирі лучанина встановлені два лічильники, які обліковують гарячу воду, по всьому під’їзду. І їх повірка влетить чоловіку у дуже кругленьку суму: «Щоб повірити лічильника треба мені подзвонити до них, щоб вони прийшли перевірили дані, повинен визвати чи найняти слюсаря, зняти лічильника, потім їхати за свої гроші шукати де повіряють ті лічильники, бо ж їх повіряють в багатьох місцях», - розповів чоловік.

А чи входить повірка лічильника гарячої води в сам тариф, чоловік не знає, бо ніде у листі цього не вказано. Натомість, в Луцьктепло запевняють, що у тариф плата за повірку лічильника не входить.

Між тим, Луцьктепло не так давно позбулося свого підрозділу, який виконував повірку лічильників. Кажуть - структура була неприбуткова. Тому її закрили ще 15 липня.

Прес-секретар ДКП «Луцьктепло» Катерина Котельчук у телефонному режимі прокоментувала: «Так як сервісний центр, який проводив метрологічну повірку лічильників був збитковий, підприємство змушене було вивести його з організаційної структури, в разі, якби центр і далі працював, то на підприємство накладалися штрафні санкції».

До слова, в Луцьку повірку лічильників виконує не одне підприємство. Зокрема, комунальне підприємство «Луцькводоканал», державне підприємство «Волиньстандартметрологія» та одна з приватних фірм. У Луцькводоканалі розповіли, що через закриття повірочного центру ДКП «Луцьктепла», у них клієнтів побільшало.

Повірка одного лічильника коштує майже сорок п’ять гривень. Якщо ж людина не може принести лічильник на повірку, то це роблять працівники водоканалу.

Технік відділу збуту КП «Луцькводоканал» Тамара Дмитрук зазначила: «Виїжджає бригада, яка виконує такі роботи. Згідно запису в журналі, згідно черги, і вартість такої послуги - 71 гривня».

У державному підприємстві «Волиньстандартметрологія» ціну на повірку лічильника називають іншу.

Начальник метрологічного центру ДП «Волиньстандартметрологія» Микола Кучеренко зазначив: «Вартість лічильника від 28 до 56 гривень. Це коли йде ремонт, тому що лічильники приносять, ми їх розбираємо, дивимося, запчастини треба міняти і так дальше».

Тільки от чому підприємства беруть із лучан кошти за повірку лічильників, якщо в законі чітко сказано: за періодичну повірку, обслуговування та монтаж вимірювальної техніки, яка використовується для побутових потреб, здійснюється за рахунок підприємства чи організації, яка надає послуги із тепло чи водопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
За справедливість Показати IP 22 Жовтня 2013 13:48
Ці комунальні стркутри дісно обнагліли - закон для них не писаний. Потрібно звертатись в прокуратуру - нехай розпочинають кримінальне провадження за вказаними фактам за зловживання службовим становищем.
Рися до За справедливість Показати IP 22 Жовтня 2013 17:18
Це наслідки керівництва заступниці директора Луцьктепло Казачек. Ця мессія розвалила повністью комунальне підприємство. Вже скорочено понад 100 працівників і декілька структурних підрозділів.
стас до Рися Показати IP 22 Жовтня 2013 17:19
а куди подівся Киричук? Він ше там працює?
987 до стас Показати IP 22 Жовтня 2013 17:22
Та Киричук без її дозвлу й дихнити боїться. Він там номінальний директор, а керує усім та скажена.
сусідка до 987 Показати IP 22 Жовтня 2013 17:36
Хороший був хлопак Сашко Киричук, а бач... став підкаблучником.
міськрада до Рися Показати IP 22 Жовтня 2013 17:56
Декілька разів перетиналась із нею. Таке враження, що вона психічно хвора.
Валя до Рися Показати IP 25 Жовтня 2013 08:44
Причому тут Казачек, це Київ поставив такі умови щоб скоротити 100 людей. Не знаєте, то не пишіть! Ще й нормальну людину обливаєте брудом!
http://www.urist.in.ua/archive/index.php/t-87305.html до За справедливість Показати IP 23 Жовтня 2013 18:13
http://www.urist.in.ua/archive/index.php/t-87305.html Отже вирішення питань, щодо проведення метрологічної повірки лічильників води та теплолічильників покладається на надавача послуг водо- або тепло- постачання із яким укладено відповідні договори. Особливу увагу при укладанні договорів необхідно звертати на включені до них зобов'язання по забезпеченню виконання ремонтно-монтажних робіт приладів обліку та періодичне проведення метрологічної повірки. Пишите заявление (в 2-х экз) в водоконал с просьбой госповерки счетчика. Ссылайтесь на вышеуказанное законодательство и просите чтобы все процедуры делались силами водоканала и за счет их. После этого отдавайте заявление в водоканал и на втором пусть поставят отметку о приеме. Отказываються ставить отметку - посылайте заявление заказным письмом...
За справедливість Показати IP 22 Жовтня 2013 13:49
А взагалі журналісти ВН молодці, що підняли дане питання! Я думаю багато людей це підтримає. От тільки б не залишилось це на тому саммому місці
Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2013 13:58
Я особисто недавно робила повірку лічильників і не заплатила ні копійки, ніхто й нічого не казав. Так що не в курсі їхніх поборів.
Лучанин до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2013 17:54
А я заплатив. В мене вимагали заплатити у касу дуцьктепло. 70 гриваков. Попередили, якщо відмовлюсь випишуть штраф та будуть рахувати використання води по максимуму.
Валя до Лучанка Показати IP 25 Жовтня 2013 08:47
ЦЕ може ви блати маєте, якщо нічого не платили? Бо такого не може бути! Так як повірку роблять не в Луцьктепло, а зовсім інші організації і сумніваюсь, що вони б відмовились від грошиків за виконану роботу.
Ольга Показати IP 22 Жовтня 2013 15:02
А де ви робили повірку лічилька назвіть адресу і організацію,яка робила нам усім, ми туди понесемо
олег Показати IP 22 Жовтня 2013 15:32
на фірмі Мегавод сказали,що повірка з їхньою зйомкою 65грн.
Налякали прокуратурою... Показати IP 22 Жовтня 2013 16:31
А фірма Мегавод - це фірма колишнього першого заступника прокурора області Веселухи.ПОДУМАЙТЕ!!!
Паша Показати IP 22 Жовтня 2013 17:13
47 грн. за лічильник і неважливо чи холодна чи гаряча вода. добре хоч за опломбовування не деруть грошей.
Рома Показати IP 22 Жовтня 2013 17:25
Ше не те буде... на Луцьктепло скоротили працівників, які займались ремонтом внутрішньобудинкових мереж. Тепер що поладити крана або вентиля із гарячою водою або прорив труби у квартирі треба шукати приватних сантехників.
оля Показати IP 22 Жовтня 2013 17:27
ага, ця козачек взяла всі фінансові потоки у свої руки і нікого не підпускає до них. Усі закупк робляця тільки в Рівному, звідки цю особу присунули.
кущ до оля Показати IP 22 Жовтня 2013 17:30
виходить із-за цього місцевий бюджет недоотримує гроші, бо вони спливають до Рівного?! А куди дивляться Клімчук та Бошкаленко?
льолік Показати IP 22 Жовтня 2013 17:34
а куди дивиться Романюк, чи він в долі?
ЗМІ до льолік Показати IP 22 Жовтня 2013 17:39
Так Романюка, аж дуже попросив Єремеєв, щоб він віддав йому на відкуп Луцьктепло та Водоканал за дуже добре ставлення до нього
правда до ЗМІ Показати IP 22 Жовтня 2013 17:42
і мабуть це правда. На Водоканалі та Луцьктепло заступники з фінансів та головбухи, це люди Єремеєва, які призначені на ці посади за проханням Романюка.
приват Показати IP 22 Жовтня 2013 19:07
І ще нам працівникам луцьктепло, під загрозою звільнення, заборонили отримувати зарплатню у приватбанку і перевели в інший банк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus