USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За домен .UA почалася війна

2 Грудня 2009 14:34
В Україні розгортається конфлікт за право адміністрування національного домена .ua, що контролюється приватною особою. Суперечка йде за 25 мійльйонів гривень на рік.
Український мережевий інформцентр, заснований Кабміном у 2003 році, подав у Міжнародну корпорацію з присвоєння доменів ICANN документи на перереєстрацію права адміністрування національного домена .ua. Домен .ua був зареєстрований у 1992 році приватною особою Олегом Волощуком, пише Дело.
До 1995 року він займався адмініструванням українського домена, потім передав усі паролі Дмитру Кохманюку. У лютому 2001 року ними була заснована компанія «Хостмастер», що здійснює технічне обслуговування регістра імен у домені .ua.
УМІЦ аргументує свою позицію тим, що адміністратор не проживає в Україні і це не дозволяє йому оперативно приймати рішення, що стосуються домена. Втім, сам Кохманюк це заперечує і заявляє, що відомство переслідує свої комерційні цілі.
За оцінкою Інтернет Асоціації України, у 2009 році обсяг українського ринку доменів складе близько 1 мільйон доларів. На домен .ua припадає більше половини ринку – пише Економічна правда.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 2 Грудня 2009 15:53
звісно, це лише комерційна війна, хто б що не казав. УМІЦ не може бачити як повз нього такі шалені бабки пролітають ще й куди - до якогось там чолов'яги!
seal Показати IP 2 Грудня 2009 17:10
А зважаючи на те, що Інтернет-користувачів в Україні з кожним роком стає все більше і більше, то шматочок цього "пирогу" стає ще більш ласим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus