USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

За гектар гречки волинянам обіцяють платити по 100 гривень

28 Лютого 2011 12:03
У порівнянні з минулим роком посіви цукрових буряків на Волині планують збільшити на 9 тисяч гектарів, гречки – на тисячу, а з зернових особливу увагу радять приділити житу.
Про це йшлося під час семінару-наради з питань підготовки до весняно-польових робіт, що відбулася 24 лютого у Волинському інституті агропромислового виробництва, – інформує Волинська ОДТРК.
Зі слів начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Юрія Горбенка, торік урожай солодких коренів забезпечив Волині четверте місце в Україні. Як результат – виробництво цукру в області збільшилось більш як удвічі.
Водночас, каже він, цукристість солодкого продукту не підвищилась. Навпаки, через гібриди-сорти іноземного виробника цукрові буряки суттєво втратили в основній своїй властивості. Зважаючи на це, посадовець закликав господарників бути обачними у виборі насіння.
Тим часом, збільшення посівів гречки Юрій Горбенко пояснив нещодавнім дефіцитом на популярний серед населення продукт.
«Питання гречки, – наголосив посадовець, – на контролі в Міністерстві аграрної політики та продовольства України».
Щоб посіяти, скільки заплановано, в області реалізують програму підтримки цієї культури. Згідно з нею, за кожен посіяний гектар гречки господарникам заплатять по 100 гривень.
По 40 гривень отримають ті, хто посіяв жито. Торік, зі слів посадовця, його гостру нестачу відчули всі хлібопекарні області, як наслідок – ціна у 1 700 гривень за тонну.
Ще одна культура, на яку волинянам варто в цьому сезоні звернути увагу, кажуть чиновники, це картопля.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фермер з Луцького району Показати IP 28 Лютого 2011 12:38
Цікавий чоловік, цей Горбенко. В волинський аграріїв є велике бажання, аби він швидше покинув мучити сільське господарство області, яке і без його зусиль перебуває в стані повної екзальтації. Щодо подачок за гречку і жито, то якщо я посію 30 гектарів гречки, то отримаю 3000 гривень, 100 гектарів жита - 4000. За перші гроші я вчора непогано повечеряв з приятелем в одному з київських ресторанів. То, очевидно, нехай цинік Горбенко сіє гречку і жито разом з Капюком.
Пасічник Показати IP 28 Лютого 2011 15:59
Сійте гречку! Більше меду буде :)
юра Показати IP 28 Лютого 2011 16:16
як 40 за жито? ще недавно карпюк кричав, що по 100 з обласного бюджету, по 100 з районного? Що, забракло грошиків?
Павло Показати IP 28 Лютого 2011 18:10
Я не спеціаліст з сільського господарства, тож розтолкуйте, чому дотацію платять за посіяний гектар, а не за зібраний врожай? Наприклад допомогу на дітей платять по факту народження, а не по факту процесу :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus