USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За таксі можна буде розраховуватися карткою

10 Жовтня 2013 13:50
Поетапне запровадження електронного розрахунку за послуги таксі завершиться в Україні протягом найближчих років, а до 2020-го у будь-якому найменшому містечку усі таксомотори будуть приймати банківські картки.

«Мінінфраструктури розробляє порядок запровадження безготівкового розрахунку, який буде затверджений Урядом разом із вимогами до транспортних засобів служб таксі», – повідомив директор департаменту автомобільного транспорту Міністерства інфраструктури Дмитро Пєтухов. Про це інформує телеканал БТБ.

Як йдеться у повідомленні, Пєтухов нагадав, що зараз проходить громадське обговорення проект закону «Про перевезення на таксі», і в жовтні-листопаді разом із опрацьованими пропозиціями буде переданий до Кабміну, а до кінця року – до парламенту. Він регламентує порядок отримання дозволів на автомобіль - таксі і на діяльність інформаційно-диспетчерської служби(ІДС), регулює взаємовідносини між клієнтом, надавачем послуг та ІДС, обов’язковим стане обладнання авто таксометром, пізнавальним ліхтарем на даху тощо. Одна з цілей документа – легалізація бізнесу.

З його слів, проект передбачає для власників ліцензії протягом року безплатно обміняти її на дозвіл, для тих,хто хоче легалізувати бізнес, сума оплати встановлена за на рівні мінімальної зарплати, через рік після прийняття закону – дозвіл коштуватиме 10 мінімальних зарплат, через два – 50. Кошти за дозволи йтимуть до місцевих бюджетів. Дозволи надають право послуг у тих адміністративно-територіальних одиницях, де вони видавалися.

Зі слів Пєтухова, вимоги до авто будуть виписані додатково на основі пропозицій автовиробників і громадськості та регламентовані постановою КМУ. Буде запроваджений перехідний період, щоб транспортні засоби були приведені до цих вимог. Разом із вимогами затвердять порядок поетапного впровадження банківських терміналів у таксі – до 2020 року ними будуть обладнані всі автомобілі, в тому числі і ті, що курсують у сільській місцевості.

В Державній інспекції України з безпеки на наземному транспорті створять єдиний реєстр, де будуть дані про всі авто, їх власників, порушення тощо. Через реєстр можна буде миттєво перевірити – легальний перевізник з вами працює чи ні.

Будуть також збільшені штрафи за порушення правил на ринку перевезень.

Голова Спілка таксистів України Василь Попик своєю чергою заявив, що, за приблизними оцінками, сьогодні 70% таксистів працюють поза правовим полем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
йєлоу сабмарін Показати IP 10 Жовтня 2013 16:14
А у Луцьку лише в Морячок-таксі диспетчера офіційно влаштовані? Тільки для них закони писані?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus