USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Затримали директорку МП, яка винна податків на 322 тисячі гривень

21 Жовтня 2009 11:45
Слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області затримав директорку малого підприємства Валентину Т., яка переховувалася ще з 2004 року. Вона у 2002-2003 роках, приховавши 650 тисяч гривень валового доходу, не заплатила майже 322 тисячі податків.  Про це 21 жовтня інформують «Волинські новини».
До 23 жовтня 2009 року, згідно рішення суду, громадянка Валентина Т. утримуватиметься під вартою, допоки суд не визначиться із мірою покарання.
Як повідомляють у прес-службі ДПА у Волинській області, ще у 2004 році було з’ясовано, що протягом 2002-2003 років на цьому підприємстві не включалися до складу валових доходів кошти, зараховані на банківський рахунок від покупців та замовників. Таким чином валові доходи підприємства були занижені на 650 тисяч гривень.
Відтак до бюджету не нарахували та не сплатили близько 192 тисячі  гривень податку на прибуток та 130 тисяч гривень податку на додану вартість.
Такі дії мають ознаки злочину, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України - ухилення від оподаткування в особливо великих розмірах. Була порушена кримінальна справа.
Рішення про дозвіл на затримання  директорки малого підприємства  і доставку  її  в суд під вартою Луцький міськрайонний суд ухвалив через шість місяців після виявлення факту порушення - у грудні 2004 року. Однак, протягом наступних п’яти років директор, яка була на підприємстві і головним бухгалтером, і засновником, переховувалася.
Мале підприємство було засноване у 1991 році у Торчині на Волині.
«На початку 2000 року у місцевій податковій інспекції жінка зареєструвала книги обліку придбання та продажу товарів (робіт, послуг) для облікування податкових зобов’язань та податкового кредиту з ПДВ. Тому у слідства немає сумнівів, що Валентина Т., як посадова особа малого підприємства із чималим досвідом,  знала про обов’язок вести податковий облік, подавати податкову звітність та сплачувати податки» - кажуть в ДПА.
«Отримуючи доходи від фінансово-господарської діяльності, достовірно знаючи про обов’язок ведення обліку, подання податкової звітності та сплати податків, однак не маючи наміру це робити, громадянка Т. протягом 2002-2003 років декларувала незначні обсяги валових доходів, а за період січень-вересень, листопад 2002 року та жовтень-листопад 2003 року звітувала про відсутність фінансово-господарської діяльності» - йдеться у повідомленні прес-служби волинської ДПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus