USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Заводу «Кромберг-енд-Шуберту» не повернули 30 мільйонів гривень ПДВ

27 Квітня 2010 15:31
ТОВ «Кромберг енд Шуберт Україна» заборгували близько 30 мільйонів гривень податку на додану вартість, ВАТ «СКФ-Україна» винні 40 мільйонів.

Про це сьогодні на засіданні Луцького прес-клубу реформ повідомив виконавчий директор Волинського обласного об’єднання роботодавців Анастасій Сохацький.

«Нині відчувається неймовірний тиск на підприємства з боку контролюючих органів, передусім вимагається наповнення бюджету. Правила гри повинні бути однакові для всіх учасників», - коментує Сохацький.

Він стверджує, що питання повернення ПДВ нині заморожене, лише з 1 червня частково кошти будуть відшкодовані за рахунок облігацій.

«Кромберг-енд-Шуберт має впроваджувати серйозний інвестиційний проект, має можливість створити 2,5 тисячі робочих місць», - коментує Сохацький. Проте, за словами експерта ситуація на заводі з неповерненням податку може спричинити затримку виплати заробітної плати.

Подібні проблеми вже відчули інші підприємства області. Зокрема ТОВ «Ковельсільмаш» вже має заборгованість заробітної плати в розмірі 937 тисяч. Частка невідшкодованого ПДВ тут сягає 400 тисяч гривень.

За словами заступник начальника обласного управління праці, соціальних та чорнобильських питань ВОДА Ольги Ніколайчук загальна сума заборгованості зарплати по Волині перевищує 20 мільйонів гривень, з них 4 мільйони ― заборгували підприємства-банкрути, економічно неактивні компанії винні 2,5 мільйони гривень.

Загалом бізнес-ситуація, за словами виконавчого директора Волинського обласного об’єднання роботодавців Анастасія Сохацького переживає наслідки економічної кризи: на грані банкрутства знаходяться більше сотні підприємств області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
dd Показати IP 27 Квітня 2010 17:54
я ще дивуюся як той ТОВ «Ковельсільмаш» ще існує... а німцям треба закривати завод....потихеньку...потихеньку....і як кажуть ..куууу...
Я Показати IP 27 Квітня 2010 19:41
Ще забули розказати як вони усі органи направляють на перевірки отих підприємств яким винні ПДВ, як податківці відверто заявляють, що треба з вас ще зняти, бо з Києва є вказівка будь яким способом наповнити бюджет, а про ПДВ забудьте, радуйтесь, що взагалі працюєте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus