USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сезон «великого» молока на Волині: збирачі обходять податки

3 Квітня 2015 18:14
Сільради Волині недоотримують бюджетні надходження, адже не укладають договори зі збирачами молока. Депутати Волині просять цю ситуацію врегулювати на державному рівні.

Про це йшлося під час 34 сесії Волинської обласної ради 2-го квітня.

Депутати облради нарікають на недобросовісних закупівельників молока, мовляв, з однієї сільради збирають за рік більше мільйона тонн молока, а село - занедбане.

До голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика звернувся депутат обласної ради Яків Смокович.

«У мене депутатський запит до Володимира Гунчика. Закупівля і продаж молока не врегульовані, інформація про це уже не раз висвітлювалася у ЗМІ. Ось, приміром, Четвертнянська сільська рада, що у Маневицькькому районі, - там торік зібрали понад мільйон тонн молока, а зареєстровані лише один-два збирачі. Вони не укладають договори між підприємцями і сільрадами, відповідно не йдуть податки в сільради, інфраструктура не розвивається, відсутнє вуличне освітлення в селі.

Тому я прошу звернутися в Кабмін, аби врегулювати питання закупівлі на державному рівні. Також прошу правоохоронців перевірити правильність оформлення договорів між підприємцями і сільрадою», - звернувся Яків Смокович.

Нагадаємо, на Волині виробляють еко-молоко, яке відповідає міжнародним органік-стандартам. Підприємство, яке виробляє екологічно чисте молоко, працює в селі Старий Порицьк Іваничівського району.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на Волині підприємство не платило селянам за здане молоко. Йшлося про те, що впродовж серпня - жовтня 2014 року ПАТ «Ковельмолоко» не здійснювало своєчасного розрахунку за заготовлене від населення молоко коров’яче незбиране у селі Замости Турійського району Волинської області. Люди перестали здавати молоко товариству.

Інформували й про те, що на Волині антимонопольники рекомендують знизити ціни на молоко.

Зокрема відділення АМКУ на Волині звернулося до найбільших молокопереробних підприємств на території Волинської області з проханням привести закупівельні ціни на молоко коров’яче незбиране до економічно обґрунтованого рівня.

Зауважимо, що найбільшими суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність на ринку заготівлі молока коров’ячого незбираного для промислової переробки від сільськогосподарських підприємств на території Волинської області, є такі: Рожищенське відділення філії «МОЛОКО» ТОВ «ТЕРРА ФУД», ТОВ «Радивилівмолоко», ПАТ «Дубномолоко», ПрАТ «Ратнівський молокозавод», ПАТ «Ковельмолоко» та ПАТ «Галичина».

Відповідно до усних звернень сільськогосподарських товаровиробників, у лютому 2015 року молокопереробні підприємства знизили рівень закупівельних цін на молоко коров’яче незбиране для промислової переробки до початку сезону «великого» молока, що може призвести до усунення конкуренції між молокозаводами на зазначеному ринку і може свідчити про погоджену поведінку суб’єктів господарювання при заготівлі молока коров’ячого незбираного для промислової переробки та суперечить об’єктивно обумовленій поведінці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Анонім Показати IP 3 Квітня 2015 18:18
Налоговая: доим всех!
Анонім до Анонім Показати IP 3 Квітня 2015 21:52
Даже быков
дідо Показати IP 3 Квітня 2015 18:22
Знову чиновники лізуть регулювати приватний бізнес. Селяни хочуть свої проблеми розгрібати чужими руками.
Селянин Показати IP 3 Квітня 2015 18:41
Мілйон тонн -чи не забагато?Думайте що пишете.
Анонім до Селянин Показати IP 3 Квітня 2015 19:11
А что здесь неправильно? Там всего навсего 200 000 дойных коров. Ты этому не веришь? Ведь это всего около 7% всех коров Украины.
Корінний лучанин до Селянин Показати IP 4 Квітня 2015 12:16
Ех "СЕЛЯНИНЕ" ти "селянине" , який ти в біса селянин яким ти представився! Ти простої арифметики не знаєш і НЕ ДУМАЄШ , що пишеш за все ти , а інші писаки- "інопланетяни" знизу підтакують тобі . Якби ти поцікавився хоча б кількістю поголівя корів на ВОЛИНІ то не задавав би ДУРНИХ ПИТАНЬ і не писав СМІХОТВОРНИХ коментів ! На Волині налічується приблизно 125000 корів (2012р), а одна корова дає десь 8000л і більше молока в рік . А тепер вирішуй задачу сам- це задача школярів початкових класів, а ти ж до того ще й "СЕЛЯНИН".
бандеровець до Корінний лучанин Показати IP 5 Квітня 2015 10:55
слухай спеціаліст,покажи скількі в області корів що дають 8 тон молока в рік! Максимум 5-6тон, так що інопланетянин втухни
бандеровець Показати IP 3 Квітня 2015 21:04
ці інопланетяни хоч знають скількі це мільон тон молока?
Експерт Показати IP 4 Квітня 2015 23:40
Виробництво молока в області за 2014 рік становило 459,3 тис. тонн (за даними офіційної статистики) http://www.lutsk.ukrstat.gov.ua/
бандеровець Показати IP 5 Квітня 2015 10:56
а ця сільрада де збирають мільон тон молока в рік мабуть в коріного лучанина вдома

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus