USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Зеленим коридором» заборонили перевозити цеглу, свиней та борошно

3 Жовтня 2013 13:00
До регіонального профілю ризику Ягодинська митниця Міндоходів включила 45 кодів товарів. Про це повідомили у прес-службі волинських міндоходівців.

До товарів «групи ризику» віднесено продукцію, переміщуючи яку, експортери чи імпортери найчастіше вдаються до маніпулювань з її назвою та ціною під час декларування. Вказуючи недостовірні найменування, бізнесмени в такий спосіб зазначають суми митних платежів, що свідомо занижують, - звертають увагу фахівці Ягодинської митниці Міндоходів.

Отож, до переліку товарів «групи ризику» Ягодинської митниці Міндоходів потрапили велика рогата худоба, свині, продукти, що використовуються для годівлі тварин, газойли, зерна кукурудзи, борошно пшеничне, дріжджі активні, ароматизований папір та вироби з нього, цегла будівельна, автомобільні крани, фольга для тиснення, арматура, спеціальні транспортні засоби, машини та механізми для приготування кормів для тварин.

Переміщувати вказані групи товарів з використанням митного режиму «зелений коридор» не можна, - наголошують у Ягодинській митниці Міндоходів.

Процедура класифікації товарів «групи ризику» здійснюється компетентними фахівцями Ягодинської митниці Міндоходів, зокрема відділу номенклатури на підставі матеріалів оперативного підрозділу з обов’язковим врахуванням наступних факторів: митної вартості товару, ставки мита, застосування умов угоди про вільну торгівлю, митного режиму та найменування товару.

Довідка: Регіональний профіль ризику затверджено наказом Ягодинської митниці Міндоходів №111 від 12.07.2013 року (зі змінами внесеними наказом №180 від 29.08.2013 року).
Товари «групи ризику» - це товари, які можуть декларуватися не своїм найменуванням з метою ухилення від сплати податків у повному обсязі та не- дотримання встановлених вимог нетарифного регулювання. Також до цієї групи відносяться товари, при класифікації яких їх зовнішні ознаки не дають можливості однозначно класифікувати їх згідно з УКТЗЕД.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus