USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні вилучили 2,4 тонни підробленого масла

23 Вересня 2021 18:47
В Україні від початку року зафіксовано 198 порушень, пов’язаних з обігом фальсифікованого масла, та вилучено 2,4 тонни продукту.

Про це повідомляє 24 Агро з посиланням на Держпродспоживслужбу.

Загалом було проведено 9,8 тисяч моніторингів діяльності суб’єктів господарювання, які здійснюють обіг солодковершкового масла, та більше ніж 2 тисячі перевірок закладів торгівлі та громадського харчування на предмет виявлення фальсифікації традиційних молочних продуктів. Відібрано 871 зразок молочної продукції, серед яких за результатами лабораторних досліджень у 45 випадках виявлено жири немолочного походження.

Прийнято рішення про тимчасове припинення виробництва 43 операторів ринку. На 21 посадову особу винесено постанови про порушення.

«Солодковершкове масло є продуктом, який чи не найчастіше підробляється недобросовісними виробниками. Тому Держпродспоживслужба постійно контролює молочну продукцію, яка представлена у закладах громадського харчування та торгівлі, на наявність фальсифікату. Наше завдання – щоб українські споживачі отримували якісну та безпечну продукцію», – каже голова Держпродспоживслужби України Владислава Магалецька.

Крім того, є випадок добровільного вилучення з продажу партій продукції на основі рисового борошна під брендом Nestlé SA, що мала невідповідність – завищений вміст кадмію для стандартів дитячого харчування. Так, компанія ТОВ «Нестле-Україна» проінформувала Держпродспоживслужбу про вилучення в січні-лютому 2021 року з обігу та зняття з продажу в торговій мережі більше 6,4 тонн (каші для дитячого харчування). Вилучена продукція утилізована відповідно до норм чиного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ABC Показати IP 23 Вересня 2021 22:10
Зайдіть в будь який луцький "Салют". Сир "Славна" і "Славія" за 122 грн, масло 73% виробництва ТОВ "Еней" по 25 грн пачка - 100% фальсифікат на замінниках молочного жиру. Продається воно там роками і чомусь ніякі перевірки не проводяться. А потім люди дивуються, звідки стільки атеросклерозу і тромбів береться.
Кравчука Показати IP 24 Вересня 2021 15:00
Да ім пос....ть на цe, гріха нe бояться, фальсифікувати дітячe харчування, цe взагалі вeрх цинізму, жлобьe а нe бізнeсмeни

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus