USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Де на Волині не платять за оренду землі

16 Грудня 2013 21:01
Волинські орендарі за землю заборгували більше 17 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 16 грудня.

Начальник головного управління Держземагентства в області Василь Василенко повідомив, що 126 волинських суб’єктів господарювання мають борги по земельному податку і орендній платі за землю. Загальна сума боргу – 17,426 мільйона гривень.

Найбільше боржників у Луцьку – 21, трохи менше у Ковелі та Шацьку – 13 та 10 відповідно. Під час наради голова облдержадміністрації Борис Клімчук та начальник обласного управління Держземагентства пригрозили боржникам санкціями. Мовляв, якщо ті до кінця року не погасять борги, ними займеться прокуратура.

Крім того, зі слів Василя Василенка, у області є чимало невитребуваних паїв. Зачасту власники землі уже померли, а спадкоємці не заявили своє право, та й навряд заявлять. Тож, ці землі можна буде переоформити у комунальну власність, хоч вони перебувають і за межами населених пунктів. Мовляв, це стане ще одним способом наповнити місцевий бюджет за рахунок орендної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus