USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У школах Волині омолодять педагогічні кадри

14 Грудня 2013 10:36
У Камінь-Каширському районі налічується аж 60 молодих педагогів, інформують «Вісті Каменя».

Така цифра дивує, якщо співставити її з загальною кількістю педагогів, а це, приблизно, 1 500 осіб у районі.

Зустрівшись 13 грудня із молодими педагогами району голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Іван Вовк зауважив, що вже давно планував зустрітися з тими, хто сьогодні формує «майбутнє освіти краю». Проаналізувавши стан освітньої галузі, Іван Вовк привітав вчителів району з гарними надбаннями. Говорив і про реформування галузі освіти, зокрема, про ті зміни, які ще чекають на галузь.

Окремо голова райдержадміністрації зупинився на питанні омолодження педагогічних кадрів: «В школах району працює понад 10% педагогів пенсійного віку (більше 60 років).

«На мою думку, - сказав очільник району, - необхідно вже робити відповідні кроки в кадровій політиці».

Іван Вовк висловив переконання, що не можна дотримуватись євроінтеграційного курсу, використовуючи досвід лише людей пенсійного віку. Для успіху справи має бути розумне поєднання передового досвіду старшого покоління із знаннями і креативністю молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Марина Показати IP 14 Грудня 2013 11:45
Для того, щоб робити кроки в кадровій політиці, потрібно насамперед підняти пенсії . Люди просто-напросто бояться не вижити на мізерну пенсію. І "передовий досвіду старшого покоління із знаннями і креативність молоді" тут ні до чого. І так ..нажаль, кругом.
lutchanka до Марина Показати IP 14 Грудня 2013 15:33
Людина досягла пенсійного віку - і марш на пенсію. В радянські часи вчитель працював після пенсії ще 2 роки -і все. А зараз при теперішньому рівні безробіття пенсіонери мають бути на пенсії. Хоче працювати - будь ласка, але отримувати має зарплату(без пенсії). Випускникам вузів нема де працювати, бо місця займають діди і баби(толку від яких нема ніякого - іноді доходить, взагалі, до маразму). тому. шановні пенсіонери, майте совість і здорови
Зоя Показати IP 14 Грудня 2013 18:30
Людина з червоним дипломом не може влаштуватись на роботу вчителем. Щоб потрапити у школу на роботу 1400 грн, треба мати добрих знайомих. А пенсіонерів - на пенсію. Цілий день просидять від дзвінка до дзвінка, не встаючи з місця.Яка ж тпм ефективність роботи. так, "відчитка"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus