USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні власники собак залишають їх у камерах схову супермаркетів

12 Квітня 2019 16:09
В Україні власники собак невеликих порід почали лишати своїх вихованців у боксах для зберігання речей, які є в кожному магазині. Про це розповіли в ефірі «Сніданок з 1+1».

Зазначається, що у Києві ще 2007 року заборонили власникам тварин, проносити або проводити своїх улюбленців до магазинів. Тому багато українців лишають їх на вулиці.

«Ті ж, хто боїться лишати тварин, прив’язаними просто неба, винайшли новий спосіб убезпечити собак та котів від крадіжок. І почали просто зачиняти їх в камерах схову, в яких у супермаркетах зберігають речі», – розповіли у студії.

Зоозахисники наголошують, що камери схову небезпечні для собак. «В камері схову достатньо маленького періоду часу для того, щоб у тварини закінчилося повітря. Це призводить як до летальних випадків, так і дуже сильно травматичних. Треба додати також стрес, який переносить тварина», – розповідає зоозахисник Олександр Тодорчук.

Але деякі супермаркети знайшли вихід та облаштували на вулиці клітки, в них можна залишити тварину, поки йдеш за покупками. Варто зазначити, що вони користуються популярністю.

Однак, вуличні клітки під магазинами рідкість в Україні. «Тому люди продовжують лишати тварин біля магазинів, і що гірше – закривати їх в автомобілях. В замкненому просторі у спеку тварина може задихнутися протягом кількох хвилин», – додали у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus