USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Розстріляли авто депутата в Києві та вбили його 3-річну дитину: усе, що відомо

2 Грудня 2019 00:57
З’явилися подробиці стрілянини, що сталася у самісінькому центрі Києва – на перетині вулиць Льва Толстого та Тарасівської. У результаті, на жаль, загинула малолітня дитина та постраждав чоловік. Вже стало відомим, що стріляли в депутата Київської обларади Вячеслава Соболєва, а загинув його 3-річний син Олександр, пише 24 канал.

Що відомо про стрілянину в центрі Києва

Сталася вона надвечір 1 грудня на перетині вулиць Льва Толстого та Тарасівської. На передньому склі машини можна було помітити сліди пострілів – розміщуються вони з водійського боку.

Журналісти пишуть, що о 17:30 на місці вже перебували поліцейські. Станом на 17:45, тіло дитини ще з машини не забрали.

Через стрілянину поліція Києва ввела план "Сирена". Правоохоронці розшукують автомобіль, на якому, ймовірно, зникли зловмисники. Попередньо, це Lexus.

В машині перебував чинний депутат Київської обласної ради В'яеслав Соболєв. Він це підтвердив у коментарі ТСН. Також чоловік розповів, що вбили його сина.

Видання theБабель з посиланням на джерела в правоохоронних органах пише, стрілянина сталася після того, як вто відʼїзджало від ресторану "Маріо", власником якого є Соболєв. У машину сіли сам політик, його дружина та син, а також подруга дружини. Загибла дитина перебувала на задньому сидінні.

Кілер розстріляв авто, коли те пригальмувало біля світлофора. Куля пройшла крізь лобове скло За словами спірозмовника ресурсу, Соболєв нахилився, а куля пройшла до заднього сидіння та влучила в дитину.

Видання "Інформатор" передає, після того, як Соболєв зупинився на світлофорі, він почув звук пострілу та крик його дружини. Опісля чоловік вибіг з дитиною на руках з машини та кричав про допомогу. На місце приїхали медики, вони завантажили малюка з вогнепальним пораненням голови в "швидку", але, на жаль, дитина померла дорогою до лікарні.

До слова, за деякий час на місці трагедії хтось поклав букет квітів. Сам Соболєв переконує, що він з’явився одразу після пострілу.

Що каже поліція про розстріл позашляховика у центрі Києва

Як повідомляє пресслужба поліції Києва у своєму фейсбуці, загинув трирічний хлопчик. Правоохоронці підтвердили, що смерть дитини настала у кареті "швидкої" дорогою до лікарні. Причина – отримане вогнепальне поранення.

За їхніми словами, зловмисники з невідомої зброї стріляли в громадянина С., однак куля влучила у дитину, яка у момент інциденту перебувала в салоні. Попередньо, куля влучила в область шиї.

За фактом події правоохоронці розпочали кримінальне провадження за статтею про умисне вбивсто. Також поліція ввела спецоперацією для розшуку зловмисника, який стріляв у автомобіль.

На місці події працюють слідчо-оперативні групи Головного та Шевченківського управлінь поліції, криміналістична лабораторія та кінологи. Правоохоронці опитують очевидців і оглядають прилеглу до місця злочину територію. Також поліція встановлює, чи є поруч камери відеонагляду, які могли зафіксувати імовірного стрільця.

Що кажуть очевидці

У фейсбуці користувачка Тетяна Короленко, яка називає себе свідком обстрілу Range Rover, пише, що при ній дитину заносили в швидку, передає "Обозреватель".

Мати загиблого хлопчика розповіла, що її дитині знесло пів голови.

"Невинна жертва дорослих ігор ", – підсумувала Тетяна Короленко.
У коментарі 24 каналу очевидці розповіли, що чули звуки, схожі на постріли, але так і не змогли до кінця зрозуміти, що це відбувається справжня перестрілка у центрі Києва. Коли ж свідки підійшли до місця інциденту, то побачили машини "швидкої" та поліції.

Також одна жінка розповіла, що бачила чоловіка, який вибіг із машини та кликав на допомогу, просив людей викликати "швидку". Як з’ясувалося пізніше, це батько загиблого хлопчика.

Що ще відомо про стрілянину в центрі Києва

За інформацією журналіста Дениса Бігуса, Range Rover по якому відкрили вогонь зловмисники належить компанії "ДОНУКРПРОЕКТНІІ". Судячи з декларації, цю машину орендує власне Вячеслав Соболєв.
Ресурс "Обозреватель" пише, що машина належить юрособі, що є зареєстрованою в Донецьку. Зловмисники планували вбити уродженця Єнакієвого Вячеслава Соболєва. Сьогодні він – депутат Київської обласної ради, а раніше був заступником голови правління НАК "Нафтогаз України".
Що відомо про машину, по якій відкрили вогонь у центрі Києва

Журналістам видання вдалося з’ясувати, що раніше Соболєва підозрювали у шпигунстві на користь Росії, фінансуванні бойовиків на Донеччині через мережу супермаркетів "Обжора". Також правоохоронці припускали, що він може мати російське громадянство.

Журналіст Денис Казанцев свого часу писав, що Соболєв одружився з колишньою дружиною російського співака Миколи Баскова, батько якої – колишній російський сенатор і фармацевтичний магнат.

Стрілянина у центрі Києва, внаслідок якої загинула трирічна дитина:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Patter Показати IP 2 Грудня 2019 01:20
«Невинна жертва дорослих "ігор"». Як точно описано. У центрі міста можеш розстріляти автівку і залишитись незаміченим, та уникнути відповідальності, бо тебе банально не знайдуть. Жесть. Хоча, в принципі, не здивований. Патрульних немає, поліція працює лише постфактум. Останнім часом стає все страшніше увечері йти додому, навіть у Луцьку. В дивний вік ми з вами живемо, панове. Ще раз - співчуваю загиблій дитині.
факт Показати IP 2 Грудня 2019 08:00
Що не день то ЧП! Ай-да Аваков, ай-да "працює"...
Арафат Показати IP 2 Грудня 2019 08:12
Як колись всі он@нували на серіал «бригада» - ось вам втілення мрій в життя
Мєнт до Patter Показати IP 2 Грудня 2019 08:26
У тебе напевно мозок розміром з горошину? Ти почитай законодавство і подумай, чи може поліція щось зараз зробити? КПК написаний так, щоб правоохоронна система не працювала! В цій ситуації дуже шкода дитину! Співчуття матері!!!
Луцький Охайний Хлоп до Мєнт до Patter Показати IP 2 Грудня 2019 10:56
Слухай Горошина... Почитай КПК??? що ти Пишеш взагалі. Людина нормально все написала, Де Поліція? Виписувала штраф за неправильне паркування в цей час напевно... Маєте працювати День і Ніч і КПК не забудь почитати із-за таких як Ти КПК в нас Ху....я!!!
Павлик Морозов Показати IP 2 Грудня 2019 08:28
Тут Аваков, Бабаков і Мамаков нічого не зроблять. Свободу дій дозволили нації, яка до цього не готова. Ми будемо в таких жахливих умовах жити та вичитувати різну інформацію про резонансьні вбивства ще років 25 це точно. Цей нескінченний хаос в державі може бути вічним. Хтось наприклад тільки до влади дорвався, три дня як депутат, а вже купив Lexus або Range Rover. Бандити чи влада бачимо, що на однакових авто їздять, а страждають діти та зовсім невинні люди.
Рев Показати IP 2 Грудня 2019 08:56
Та все побудовано на грошах
777 Показати IP 2 Грудня 2019 12:29
Метод физического устранения конкурента не нов.используется часто. Таков мир.Смерть невинного ребенка.однозначно трагедия.Это от низкого уровня дебила киллера.которого теперь скорее всего тоже спишут.если уже не списали. И да.работа полиции предупреждать такие преступления а не приезжать на новых машинах посмотреть на тело.
Кузя Показати IP 2 Грудня 2019 15:08
цікаво,а дитина сиділа в спеціальному дитячому кріслі чи ні?
Луцький Охайний Хлоп до Кузя Показати IP 2 Грудня 2019 17:54
До чого це тут?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus