USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

10-річна волинянка врятувала хлопчика, який топився

14 Липня 2011 10:49
У селі Дубечне Старовижівського району 10-річна Марія Курилюк витягла зі ставка сусідського хлопчика, який ледь дихав, і навіть надала йому першу медичну допомогу.
Пригода сталася 5 липня, – пише «Вісник + К».
Після обіду Марійці здалося, що у ковбані якесь дивне похлюпування, зовсім не схоже на гусяче. Коли дівчинка підійшла ближче до копанки, помітила, що в ній борсається 3-річний сусідський хлопчик Богдан. Голова малюка то з’являлася над водою, то зникала.
Дівчинка миттю вскочила у копанку і закричала: «Богданчику, дай руку!»
«Я вхопила хлопчика і потягнула до берега, – розповідає Марійка. – Дістати його з води не було проблем, адже за ці дні, що дощило, її рівень піднявся десь на півметра. І тепер вода – на рівні з берегом».
До речі, глибина ставка, за словами дівчинки, – близько двох метрів.
«Я поклала Богданчика на траву. У нього були заплющені очі, – продовжує розповідь Марійка. – Почала натискати йому на сонячне сплетіння. Тоді Богданчик почав кашляти, а з рота потекла вода. І він відкрив очі. Не плакав, мабуть, не встиг злякатися. Я йому сказала йти додому, а сама також побігла до хати сушити речі».
Мама Марійки – завідувачка ФАПу у селі Лютка, і, за словами дівчинки, саме вона показала дочці, де сонячне сплетіння і де потрібно натискати, щоб людина отямилася.
«Про те, що наш син тонув у ставку, я дізналася від Марійчиної бабусі Марії, - каже мама Богданчика Ольга Михалевич. – Після обіду він сказав, що йде до сусідського хлопчика Діми гратися. Минуло трохи часу, я кличу «Богдане, Богдане…», а він приходить весь мокрий… Після цього випадку не встиг ні злякатися, ні захворіти».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Hunt Показати IP 14 Липня 2011 11:51
За такий вчинок дівчинці потрібно давати Героя України. і це не жарт - коли дитина 10 років рятує життя іншій людині - це справжній героїзм. Марійці - повага!!!
Hunt Показати IP 14 Липня 2011 11:56
"дитина 10 років" = "дитина в 10 років"
123 Показати IP 14 Липня 2011 17:57
мама хлопчика екстремалка- за трирічною дитиною не наглядати
Ласковая Показати IP 15 Липня 2011 12:06
Я багато разів переконувалась, що в селах люди глядять худобу і городи, а не дітей.
химера Показати IP 23 Липня 2011 09:59
Вчинок вартий захоплення та уваги усіх нас!!Браво!!!Це дійсно вчинок-життя!Супер.
коля Показати IP 21 Січня 2014 20:50
Дуже героїчний вчинок! Треба подати її кандидатуру на конкурс "Герой-рятівник України". Я не жартую!!! Вчинок вартий поваги!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus