USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Африканська чума стала основною проблемою української ветмедицини

4 Грудня 2008 18:18
Українських ветеринарів з-поміж лейкозу, сказу та інших захворювань тварин наразі найбільше турбує африканська чума свиней. Про це під час наради розповів заступник начальника управління ветеринарної медицини у Волинській області Сергій Войтюк, – повідомляє 4 грудня репортер «Волинських Новин».
 
За словами Сергія Войтюка, сьогодні всі сили спрямовуються на те, щоб не допустити розповсюдження африканської чуми на Україні. Щодо здійснених заходів на Волині, то, як зазначив заступник головного ветеринара краю, в управлінні ветмедицини вже відбулося чотири-п’ять нарад, присвячених цій проблемі. Також районним управлінням доручили організувати відповідні тренінги. «Навчити всіх аж до структурних низів, звичайно, важко, проте ознайомити обов’язково потрібно», – зазначив начальник обласного управління ветмедицини Богдан Лозинський. «А от керівники повинні серед ночі знати, що робити у випадку виявлення захворювання», – додав він.
 
Як розповів начальник відділу ветеринарної медицини Волинської області Віталій Ісько, по області організували дві мобільні групи, які проводять моніторинг ситуації та звітують щочетверга. Такі ж групи створені й у деяких районах.
 
Також Сергій Войтюк зазначив, що до кінця року на Волинь прибуде комісія із Києва, яка перевірятиме проведені заходи щодо запобіганню захворюванню. За його словами, такі комісії наприкінці листопада направляли у східні області. І там, наприклад, із семи господарств на Донеччині приписи отримали лише три, а в Сумській області їх отримали лише вісім господарів із п’ятнадцяти. «Перевіряють усі деталі, тому потрібно навести лад зі всією документацією, щоб і в нашій області не склалася така ситуація», – зауважив Сергій Войтюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus