USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Артснаряди на Волині знайшли на городі. ФОТО

14 Травня 2013 08:00
Працівники групи піротехнічних робіт знешкодили 9 артилерійських снарядів та одну мінометну міну часів Великої Вітчизняної війни, - йдеться на ДСНС в області.

Так, 8 травня під час проведення господарських робіт на городі за 20 метрів від власної оселі мешканець села Пархоменкове Володимир-Волинського району виявив підозрілий металевий предмет, схожий на вибухонебезпечний. Місце знахідки – неподалік міжнародного пункту пропуску автомобільного сполучення «Устилуг (Україна) – Зосін (Республіка Польща)».

На місце оперативно виїхали працівники групи піротехнічних робіт управління ДСНС у Волинській області. Вибухонебезпечний предмет ідентифікували як артилерійський снаряд німецького виробництва. Дотримуючись усіх заходів безпеки, піротехніки негайно приступили до транспортування на полігон, де методом підриву 238 міліметровий артснаряд знищили.

Цього ж дня з присадибних ділянок мешканців сіл Озютичі та Маньків Локачинського району працівники групи піротехнічних робіт вилучили один 76 мм артилерійський снаряд радянського виробництва та одну протипіхотну міну німецького виробництва.

9 травня у селах Шельвів, Гранатів та Вілька Садівська Локачинського району із землі підняли 7 боєприпасів часів війни: один артилерійський снаряд 122 мм, п’ять – 76 мм та ще один 238 міліметровий снаряд.

Вибухонебезпечні предмети вилучили та знищили на полігоні.

На місці події обстежили прилеглі території – інших небезпечних предметів не виявили.

Зауважимо, всього з початку року на території Волині виявили та знешкодили 223 вибухонебезпечних предмети.

Громадяни мають пам’ятати: при виявленні боєприпасів війни далеко від населених пунктів необхідно добре запам’ятати дорогу до того місця, де вони знайдені, поставити біля них знак та повідомити служби 101, 102.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus