USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

Батьки звинувачують медиків у смерті дитини. ВІДЕО

14 Вересня 2011 10:15
Батьки 6-річного хлопчика, який їв суп із грибів, а згодом помер у лікарні, вказують на вину лікарів: мовляв, ті замість того, щоб рятувати дитину від отруєння грибами, рятували від отруєння ковбасою.
Про це йдеться у сюжеті НТН.
Нагадаємо, наприкінці серпня у місті Ківерці грибами отруїлася сім’я з 5 осіб, у результаті одна дитина 6 років померла, друга дитина перебувала у вкрай важкому стані.
Бабуся назбирала грибів і нагодувала ним родину, переплутавши бліді поганки з печерицями.
До місцевої клініки потрапили троє: двоє дітей та брат їхнього батька. Щоправда, звернулися вони до лікарів тільки на третій день. Найгірше почувався 6-річний Ярослав.
«В середу нас капали, в четвер нас капали, в п'ятницю зранку стало серйозне загострення в Ярослава. Почав сильно кричати, таке враження, що болить живіт. Намагався згорнутися калачиком, гриз кулачки зубами. Я зрозумів, що з дитиною погано, коли мені подзвонила дружина і сказала: «Саша, приїжджай, тут з дитиною нічого ніхто не робить», – розповів батько дитини Олександр Радчук.
Рідні кажуть, що лікування не допомагало, оскільки медики не зробили аналізу на збудника інфекції. Малого рятували від отруєння ковбасою.
Натомість лікарі кивають на батьків.
«З тих харчових факторів, які вказувала родина, вони називали ковбасу, куплену в Луцьку, і називали сметану, яку їли з дерунами дома. Дітей вже везли у лікарню, і фельдшер допомоги швидкої запитував, чи не їли ці діти гриби, бо така була рвота. Але мати заперечила цей факт», – зазначила завідувачка відділення Ківерцівської районної лікарні Наталія Кришук.
Стан маленького пацієнта гіршав, і його транспортували до Луцька. В реанімації обласної дитячої лікарні Ярослав впав у кому. Так і помер, не приходячи до тями.
Тим часом, двоє його старших родичів почали одужувати.
«Що є небезпечним при будь-якому отруєнні грибами? Це те, що батьки затягують час звертання до лікарів. При блідій поганці треба зразу – чим раніше починається терапія, тим більше шансів вижити», – пояснив завідувач відділення Волинської обласної дитячої лікарні Олег Тацюн.
Однак рідні померлого впевнені: винні в усьому некваліфіковані медики з району.
«Хочу сказати, що за ці дні, поки мої діти лежали, аналізів крові ніхто у них не брав. Тобто лікування проходило наосліп. Я пізніше вже дізнався від луцьких лікарів, що аналізи, якщо би вчасно були б взяті, то би відразу виявили, що це не звичайне харчове отруєння, а отруєння грибами», – каже батько хлопчика.
Фахівці кажуть: годувати грибами малечу, хай навіть стовідсотково їстівними, небезпечно.
«Дітям до 10 років грибів категорично їсти не можна. Ні супу, ні грибів, нічого. Не спрацьовує ще ферментна система, яка переробляє гриби. Можливо, і старшим до 14 років теж не можна, а до 10 – так точно!», – наголосила лікар-гастроентеролог Лідія Уяс.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Spaceman Показати IP 14 Вересня 2011 10:55
Співчуваю. Страшно, коли помирають діти. Але дивує така річ: які же такі батьки-ідіоти - нагодували дитину грибами. А потім ще й вистачає наглості звинувачувати лікарів. "замість того, щоб рятувати дитину від отруєння грибами, рятували від отруєння ковбасою" - а це взагалі перл, який ще раз показує надзвичайні "розумові здібності" батьків. Від блідої поганки в дорослого шанси вижити невеликі, що там про дитину казати.
Н Показати IP 14 Вересня 2011 11:52
Не судіть батьків, інколи у таких ситуаціях настає якесь заціпеніння й отупіння. Я сама більше півроку лікувала дочку від однієї патології, а виявився... рак. По лікарях збили ноги, а коли кинулися, було мало не запізно. Але справді не зробили аналіз крові?!... Це ще почекайте, ось коли почнуть нас лікувати на "совєтські", а "доларові" лікарі, налікуєтеся... Родині - співчуття, моліться...
Цікавий Показати IP 14 Вересня 2011 13:07
Це точно батьки-ідіоти!! Спочатку тре думати чим ти годуєш дитину,а потім інших звинувачувати.
лікар Показати IP 14 Вересня 2011 15:54
Дітям до 10 років грибів категорично їсти не можна. Ні супу, ні грибів, нічого. Не спрацьовує ще ферментна система, яка переробляє гриби. Можливо, і старшим до 14 років теж не можна, а до 10 – так точно
! Показати IP 15 Вересня 2011 16:01
Телепень! Це ти наосліп нагодував дітей! А ще наосліп тримав їх вдома три дні! Судити за це треба. І не лікарів, а батьків! Шукають винного..
" Показати IP 15 Вересня 2011 16:18
Молiться за маленьке янголятко
пенсіонер Показати IP 19 Вересня 2011 01:29
співчуваю батькам но наших дохторів за таке відношення годувати одними поганками і без сметани . .........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus