USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Блискавка вбила юнака

8 Липня 2010 13:21
Від удару блискавки 4 липня у селі Шклинь-2 Горохівського району Волині загинув 17-річний хлопець.

Про це повідомив оперативний черговий Горохівського райвідділу внутрішніх справ майор міліції Валентин Калитка - пише 8 липня «Волинь-нова» .

Того дня сільські хлопці зібралися на майданчику біля школи, аби пограти у футбол. Коли в обідню пору грозова хмара накрила село і почався дощ, двоє з юнаків - Володя Мельничук та 18-річний Володимир Бачок сховалися під яблунею.

З рук Бачка вислизнув м’яч і відкотився убік. Хлопець побіг за ним, і в цю мить вдарила блискавка.

Володимир Мельничук від її удару загинув на місці. Іншого від смерті врятувала відстань - той був від приятеля приблизно за три метри. Проте й його зачепила блискавка.

Бачок невдовзі дійшов до свідомості і був терміново відправлений у Горохівську центральну районну лікарню.

Як сказав наступного дня завідувач реанімаційним відділенням лікарні Олександр Якобчук, стан Володимира Бачка поліпшується.

Кажуть, що удар блискавки спровокував мобільний телефон, який був у кишені загиблого Мельничука.

Окрім того, у понеділок, 5 липня блискавка призвела до тимчасових відключень від електромережі і вивела з ладу стаціонарні телефонні апарати окремим абонентам «Укртелекому» у Горохові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
SysR Показати IP 8 Липня 2010 13:44
Мобілка мабуть була добре заземлена якшо притягнула блискавку. Взагалі 1е правило в грозу не стояти під деревами і не розставляти широко ноги коли стоїш чи йдеш. Якби мяч не покотився то найймовірніше блискавка влучила б в дерево під яким вони стояли і було б 2 жертви.
VSC Показати IP 8 Липня 2010 18:08
А широко расставленные ноги здесь причем??? Такое в первый раз слышу. Или вы считаете, что во время грозы возникает "шаговое напряжение"?
SysR до VSC Показати IP 9 Липня 2010 12:21
В голові в тебе крокова напруга. Зразо видно по фізиці "нєуд". Коли блискавка вдаряє в дерево стркм розходиться кругом, в тому числі по тілу того хто під ним стоїть. Якщо ноги стоять на землі разом відповідно вірогідність проходження струму через тіло мінімальна.
VSC до SysR Показати IP 9 Липня 2010 13:07
"Якщо ноги стоять на землі разом відповідно вірогідність проходження струму через тіло мінімальна" - ???????? Нифига себе, если не сможешь доказать, давай хоть ссылку на источник твоих знаний. Если ноги вместе, то площадь ступней резко сокращается? Размер уменьшается 43 до 37? Думаю, что многим будет интересно узнать, почему ноги вместе.
SysR до VSC Показати IP 9 Липня 2010 14:03
Тут пахне не нєудом а синдромом дауна....
VSC до SysR Показати IP 9 Липня 2010 15:35
Все понятно, аргументов нет, плавно переходим на оскорбления.
OrestN Показати IP 9 Липня 2010 13:20
досить лаятись з москалями! доведено , що у них IQ нижчий, ніж у інших, не дивно, що вони, проживаючи дисятиліттями в Україні, не можуть вивчити державну мову. ;-)
SysR до OrestN Показати IP 9 Липня 2010 14:04
+1
Man Показати IP 9 Липня 2010 16:26
В людей біда,а ви тут херню всяку плетете. Робіть висновки з того що читаєте,а не сваріться тут.(До москаля теж відноситься)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus