USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Будемо вирішувати проблему самі», - Кіндер про ситуацію на ковельському ветсанзаводі

30 Березня 2017 21:53
Оскільки на допомогу обласної виконавчої влади та голови Волинської ОДА Володимира Гунчика розраховувати не доводиться, то розв'язати проблему ветсанзаводу у Ковелі міський голова Олег Кіндер планує за підтримки самих ковельчан та громадських активістів.

Про це йдеться у заяві Ковельського міського голови Олега Кіндера.

"Регіональна комісія ТЕБ та НС ні на йоту не просунула вирішення питання ліквідації наслідків бездумної господарської діяльності державного підприємства по утилізації відходів та бездіяльності державних контролюючих органів, через що місто Ковель опинилось на грані екологічної катастрофи", - наголосив мер Ковеля.

Нагадаємо, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Ковелі через ветсанзавод склалася ситуація SOS: останнім часом завод не працює, а мертвеччину везуть і вдень, і вночі. Її не переробляють, а скидають або на території заводу, або в яму, або просто у величезні купи. А все це потрапляє у ґрунтові води, які йдуть по всьому місту.

"Коли побачив, що серед присутніх немає голови облдержадміністрації та водночас голови комісії ТЕБ та НС Володимира Гунчика, то стало зрозуміло, що на допомогу обласної виконавчої влади розраховувати марно.

Гунчик наполягає на тому, що Ковельська філія ДП «Укрветсанзавод» потрібна для області, що це підприємство повинно функціонувати для утилізації відходів волинських підприємств, у той час його заступники Олександр Степанцов та Сергій Кошарук заявляють, що наслідки екологічного лиха, спричиненого діяльністю цього підприємства, - проблема винятково міської влади. Мовляв, це – ваші міські проблеми, от і вирішуйте їх самотужки", - йдеться у зверенні мера.

Нещодавно заступник голови ОДА Сергій Кошарук повідомив, що останніми роками підприємство не лише не виконує своїх функцій через старе обладнання, але й становить реальну небезпеку. Неодноразово повідомляли про незадовільну роботу ДП «Укрветсанзавод», але це не дало результату.

"На засіданні комісії я відчув колосальну підтримку від простих небайдужих ковельчан, які приїхали до облдержадміністрації. Їх було небагато, кілька десятків, але саме тоді, незважаючи на стіну байдужості та нерозуміння членів регіональної комісії, стало відчутно, що настав переломний момент у розв’язанні проблеми скотомогильника у Ковелі", - запевняє Кіндер.

Нагдаємо, що уже другий тиждень мешканці мікрорайону Ковель-2, громадські активісти та інші небайдужі ковельчани блокують дорогу, яка веде до сумнозвісного ветсанзаводу, і не пропускають на підприємство жодної машини з відходами тваринного походження.

У той же час на директор підприємства Вадима Сухоноса відкрили провадження: він отримував на переробку набагато більше сировини, ніж підприємство могло обробити
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Валя Показати IP 30 Березня 2017 22:42
Молодці!!!! Пошліть тих клоунів Бетманів на ...й.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus