USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

Частина бойовиків на вантажівках прорвалися в Україну. ОНОВЛЕНО

27 Травня 2014 08:31
Уночі близько 3.30 27 травня прикордонники помітили колону у складі кількох вантажівок, легковиків та мікроавтобусів, що рухалася з боку Росії у бік державного кордону України.

О 3.40 колона перетнула державний кордон, де її вогнем зустрів прикордонний наряд. Зав’язався бій. Порушники, залишивши групу прикриття, частково прорвалися в Україну у напрямку Антрациту, - інформує «УНІАН» з посиланням на прес-службу Держприкордонслужби України.

"У результаті бойових дій прикордонниками пошкоджено та захоплено один мікроавтобус і два легкових автомобілі, одного бойовика важко поранено. Затримані автомобілі виявилися заповнені автоматами Калашникова, РПГ та вибухівкою", - йдеться у повідомленні.

Державна прикордонна служба України проінформувала прикордонну службу ФСБ РФ щодо негайного вжиття заходів та припинення незаконного перетину кордону з боку Росії.

ПРИКОРДОННИКИ НЕ ДОЧЕКАЛИСЯ ДОПОМОГИ ВІД ШТАБУ АТО

Прикордонники власними силами намагалися перешкодити прориву колони вантажівок з бойовиками та зброєю з Росії, хоча усі силові структури були поінформовані про присутність в російському прикордонні 40 КамАЗів.

Про це заявив помічник голови Державної прикордонної служби України Сергій Астахов, - повідомляє «Укрінформ».

"Ми поінформували усі взаємодіючі силові структури України, починаючи з вчорашнього дня, про те, що в російському прикордонні виявлено 40 КамАЗів з озброєними людьми", - сказав Астахов, відповідаючи на питання, чи зверталася Дежприкордонслужба до штабу АТО за посиленням.

На уточнююче запитання, чи було ж все таки надіслано підкріплення, представник Держприкордонслужби зазначив: "Ви ж самі бачите по факту, як. Прикордонники самі займалися цією проблемою. Самі зупиняли".

Водночас Астахов зазначив, що прорив з російського боку здійснювала не вся колона, а її частина.

Як повідомлялося вчора ввечері, навпроти ділянки відповідальності відділу прикордонної служби «Дмитрівка» (Донецька область), на глибину до 10 км з російського боку зосереджено до 40 «Камазів» з озброєними людьми, які перебувають в готовності перетнути державний кордон України. Ймовірно, частина цих автомобілів і перетнула державний кордон України на ділянці Луганського прикордонного загону.

Координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук також стверджує, що про можливий прорив був поінформований штаб АТО. Однак, з невідомих причин ефективні заходи з посилення прикордонників і недопущення прориву не були прийняті.

Згідно з даними "ІС", наразі відзначається крайнє слабка взаємодія прикордонників з силами АТО. Мало місце низка випадків, коли Держприкордонслужба, яка немає серйозного воєнного потенціалу, зверталася до сил АТО за допомогою для недопущення прориву, однак ця допомога не надходила.

Основна відмовка - відсутність у сил АТО "вільних" ресурсів, зазначають експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
7878 Показати IP 27 Травня 2014 09:01
...а 40 камазів пропустили!?
123 до 7878 Показати IP 27 Травня 2014 09:06
Уплочено!
ВОНО до 123 Показати IP 27 Травня 2014 10:26
як я розуію прикордонні війська у нас є а прикордонніків нема, та непотріб що прийшла жиріти на контрабасі повинна бути показово розстріляна, жорстоко? навпаки гуманно, кожен камаз що прорвався то десятки вбитих наших співвітчизників у перспективі, а за таке треба живцем у маслі варити
Макс Показати IP 27 Травня 2014 10:28
Фото, видео? Достали, бред спросонья писать
TOR Показати IP 28 Травня 2014 14:09
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus