USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Через ураган Доріан на Багамах загинули 30 людей

6 Вересня 2019 11:06
Потужний тропічний ураган «Доріан» пройшовся по Багамських островах і наближається до американських штатів Флориди, Джорджії, а також до Південної та Північної Кароліни. Внаслідок стихійного лиха уже загинув 7-річний хлопчик, ще одна дитина зникла безвісти. Загалом на островах загинули близько 30 людей, інформує 24 канал.

Ураган «Доріан» забрав 17 життів на острові Абакос, ще троє жертв перебували на Гран-Багамі. Першим загинув 7-річний хлопчик – дитина потонула, коли його сім’я намагалася врятуватися від стихійного лиха. Окрім того, сестра неповнолітнього зникла безвісти.

«Громадськість повинна бути готова до неймовірної інформації про кількість загиблих і людські страждання. Ці цифри будуть значно вищими, ніж зараз», – припустив міністр охорони здоров’я Багамських островів Дюейн Сендс.

«Буквально сотні, до тисяч людей все ще вважаються зниклими безвісти», – заявив міністр туризму Багамських островів Джой Джибрілю.
За словами прем’єр-міністра Багамських островів Губерта Мінніса, збитки, що завдав ураган «Доріан» островам Абако, є «безпрецедентними» – багато будинків повністю або частково зруйновано.

За даними ООН, наразі на Багамах близько 70 тисяч людей «негайно потребують життєво необхідної допомоги». Постраждалим потрібна питна вода, їжа, ліки та тимчасове укриття.

Також повідомлялося, що ураган Доріан, який охопив США, виніс на узбережжя пляжу в місті Мелборна у Флориді пакети з кокаїном. Кожен з них поліція оцінила, приблизно, в 30 тисяч доларів

«Доріан» – найсильніший ураган, які коли-небудь обрушувалися на Багами. Спочатку національний центр США стеження за ураганами присвоїв «Доріан» п’яту, найпотужнішу категорію за шкалою Саффіра-Сімпсона, визначивши таким чином ступінь можливих руйнувань від нього як катастрофічну. З тих пір «Доріан» ослаб до першої категорії.

Зазначається, що максимальна швидкість вітру наразі сягає 145 км/год. Наразі ураган досяг узбережжя штату Північна Кароліна та рухається вздовж нього.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus