USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Через загрозу нацбезпеці СБУ повернула білоруський літак до Києва

22 Жовтня 2016 17:49
Служба безпеки України примусово повернула 21 жовтня літак білоруської авіакомпанії «Белавіа» назад до Києва через повідомлення про можливу загрозу національній безпеці України. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська. Також у пресі повідомляли про те, що літак повернули в "Жуляни" через перебування на борту відомого блогера і антимайданівця вірменина Армена Мартиросяна.

«Щодо ситуації із повернення літака авіакомпанії ВАТ «Авіакомпанія Белавіа» до аеропорту «Київ» 21 жовтня 2016 року: СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави.

На момент отримання інформації іноземець вже перебував на борту авіакомпанії «Белавіа», що готувався виконати рейс до Мінська. Ми невідкладно поінформували про це ДП «Украерорух».

На той час, коли диспетчер зв’язався з пілотом, літак вже декілька хвилин перебував у повітрі. Після перевірочних заходів ми впевнилися, що загроза національній безпеці локалізована», – повідомила Гітлянська.
З її слів, СБУ діяла у рамках компетенції для гарантування безпеки країни та її громадян. Гітлянська додала, що вважає несерйозними заяви, що СБУ могла підняти в небо винищувачі проти цивільного літака.

Раніше сьогодні МЗС Білорусі викликало тимчасового повіреного у справах України в Білорусі Валерія Джигуна для вручення ноти протесту через примусове повернення напередодні білоруського літака. В ноті йдеться, що білоруська сторона очікує офіційних вибачень і вимагає відшкодування всіх фінансових витрат, викликаних діями української сторони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
убб Показати IP 22 Жовтня 2016 18:08
Авіакомпанія пообіцяла оприлюднити запис переговорів з погрозами підняти винищувачі.
Вапрол Показати IP 22 Жовтня 2016 18:37
Тепер треба буде збитки білорусам відшкодувати
Анатоль_ Показати IP 22 Жовтня 2016 18:52
Я в шоце!
хто Показати IP 22 Жовтня 2016 20:03
знає що тепер курить сбу
Василь Показати IP 22 Жовтня 2016 20:33
Щось я нічого не зрозумів. Літак летів до Мінська з Києва, тобто хто б не був на борту, він покидав Україну. Вірно? Якщо діяти за логікою, то виходить що загроза покидала країну. А для чого загрозу повернули до держави? Чи Мартиросян на винищувачі летів?
Анатоль_ до Василь Показати IP 22 Жовтня 2016 22:30
З бодуна ще не таке інколи буває, Василю!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus