USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

Підлеглі Кіндера «дохімічилися» до криміналу

18 Січня 2012 12:05
Незаконні «податкові канікули» для семи підприємців, які торгують в універмазі, організували чиновники Ковельської міськради на Волині. Через це міський бюджет зазнав збитків обсягом понад 200 тисяч гривень. У підсумку, на «ініціативних» держслужбовців завели кримінальну справу.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Волині, органи прокуратури Волині порушили кримінальну справу щодо посадовців виконавчого комітету міськради за ознаками злочину, передбаченого частиною 3 статті 365 Кримінального кодексу України – перевищення влади або службових повноважень, що спричинили тяжкі наслідки.

Як розповів начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави Олександр Мосійчук, факти самоуправства чиновників було виявлено в ході проведеної прокурорської перевірки додержання вимог законодавства щодо використання майна комунальної власності відділом по управлінню майном комунальної власності.

На працівників цього відділу,як службових осіб органів місцевого самоврядування, покладені відповідальні обов’язки та завдання. Насамперед, здійснювати нарахування та облік оплати за оренду комунального майна, а також контролювати своєчасність сплати орендної плати. Натомість посадовці умисно перевищили надані їм права та повноваження і скоїли тяжкий злочин у сфері службової діяльності.

Як встановили працівники прокуратури, в минулому 2011 році відповідальні службовці відділу надали багатьом суб’єктам - місцевим орендарям комунального майна дозволи, за якими підприємці могли не виконувати умов договорів оренди, що були укладені з міською радою і своєчасно не сплачувати орендну плату.

Сім підприємців, які орендували торгові площі в приміщенні місцевого універмагу, отримали такі собі незаконні податкові канікули, отримавши дозволи від службовців відділу по управлінню майном комунальної власності.

Таким чином в 2011 році в дохідну частину бюджету міста не надійшли чималі грошові надходження обсягом 201,9 тисячі гривень.

За такі дії на «ініціативних» посадовців чекає покарання, передбачене Кримінальним кодексом України: позбавлення волі на строк від семи до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як стало відомо «ВН» із власних джерел, мова йде про чиновників Ковельської міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Vox populi vox Dei Показати IP 18 Січня 2012 12:22
Автор и редактор, пора знать, что арендная плата и налоги - это две большие разницы. Заголовок про налоговые каникулы неуместен.
ОК Показати IP 18 Січня 2012 22:33
Згідний.є Село -селом
Любомльчанин Показати IP 19 Січня 2012 07:04
Не-що інше, як політична помста незалежному меру Ковеля ! Кіндер - триматись !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus