USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Дії працівника ДАІ, який підстрелив пасажира, визнані правомірними

25 Лютого 2015 13:09
Прокуратура закрила провадження щодо працівника ДАІ, який підстрелив пасажира під час погоні.

Про це стало відомо під час засідання Громадської ради при УМВС у Волинській області 24 лютого.

Нагадаємо, у ніч на 22 червня 2014 року в селі Грем’яче Ківерцівського району працівники ДАІ УМВС України у Волинській області, які чергували на території обслуговування, під час тривалого переслідування автомобіля марки «Опель-Вектра», який не зупинився на вимогу, застосували табельну вогнепальну зброю – вистрілили по колесах «Опеля» з пістолета Макарова. В результаті цього 19-річний пасажир автомобіля отримав вогнепальне поранення. Його госпіталізували в нейрохірургічне відділення Волинської обласної клінічної лікарні.

Як згодом стало відомо, водій без прав, на незареєстрованому автомобілі, у нетверезому стані їхав зустрічною смугою зі швидкістю 200 кілометрів за годину. Це загрожувало життю і безпеці як і йому, так і трьом пасажирам, та й усім, хто міг опинитися на його шляху. Зі слів правоохоронців, працівники Державтоінспекції перед тим, як стріляти по колесах, здійснили 2 постріли в повітря, однак реакції не було.

Начальник інспекції особового складу УКЗ УМВС області Андрій Обйортишев повідомив, що прокуратура відкрила кримінальне провадження за 365 статтею ККУ про перевищення службових повноважень. Проведено досудове розслідування і дії працівника Державтоінспекції визнані правомірними.

Обласна прокуратура призначала експертизи, по тому видала постанову про закриття провадження, попри кількаразове оскарження від імені постраждалого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
даааааааа Показати IP 25 Лютого 2015 14:08
а 300 км/год не їхав?
Гопник Показати IP 25 Лютого 2015 15:06
коментар було видалено
E.O.S. Показати IP 25 Лютого 2015 15:21
та Вектра що з 2,5 двигуном була? чи то перебільшили на 50 км/год?))))
ГАГА Показати IP 25 Лютого 2015 16:10
звичайно, всі знали наперед, що буде такий висновок. а даїщники що були тверезі? чи то вперше кардашик піднімає пістолет на людей? бидляку фень відмазав. ще б правому сектору перевірити його статки. чи за зарплатню побудувався і т.д.
Д,Р,Б, до ГАГА Показати IP 25 Лютого 2015 16:14
А ти знаєш шо той фень вже має учасника АТО? посидів під Харковом на блокпості і вже на машині пише - кіборг. а ті хлопці , шо повиходили з Ілловайського котла, по цумані ходять і це все бачать (учасника АТО їм не дали, бо не положено) і як один казав: - комок від болю в горлі стоїть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus