USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Претендент на посаду начальника Луцького ДАІ: піде, якщо попросять

8 Липня 2014 14:18
Нинішній виконувач обов'язків начальника ДАІ Луцька поділився своїм баченням реформування роботи працівників інспекції.

Громадське обговорення кандидатури на посаду начальника ДАІ Луцька відбулося сьогодні, 8 липня.

Претендент на посаду керівника Державтоінспекції обласного центру виявився один – нинішній виконувач обов’язків начальника ДАІ Луцького МВ Віктор Главічка. Нагадаємо, нині він стажується на цій посаді.

Віктор Главічка поділився своїм баченням реформування роботи Державтоінспекції. На його думку, до аналізу роботи ДАІ необхідно міняти застарілий підхід. Зі слів Віктора Главічки, інспектор має відповідати та здійснювати нагляд за закріпленою за ним ділянкою дороги.

Він вважає, що Державтоінспекція має виконувати функції сервісної служби. Зокрема, працівники ДАІ мали б більше уваги приділяти ділянкам, на яких найчастіше трапляються ДТП, посилити патрулювання біля шкіл. Крім того, Віктор Главічка каже, що деякі з контролюючих функцій ДАІ можна передати й іншим органам. Наприклад, він назвав штрафування за неприбрання вулиць від снігу.


Ще один момент, який би, на думку Віктора Главічки, варто запровадити, щоправда уже на законодавчому рівні, - попередження за незначні порушення. Тобто, пояснює він, за те, що одна з фар недостатньо світить, варто першого разу обмежитися попередженням, а вже наступного - штрафувати.

Окрім того, він пропонує посилити контроль за особовим складом. Свого часу автомобілі ДАІ обладнали GPS-навігаторами, аби можна було легко визначити місце перебування тієї чи іншої службової автівки. Та останній рік, каже він, ця система контролю не працювала.

А ось з корупцією в лавах ДАІ Віктор Главічка пропонує боротися радикальними методами.

«Якщо зафіксували, що працівник отримав неправомірну вигоду, матеріали передаються в прокуратуру, а згодом – до суду. Причому все це має відбуватися публічно, із залученням засобів масової інформації»,- каже він.

По тому громадські активісти задавали йому питання. Поцікавилися про парковки в місті та евакуатори. Щоправда, як з’ясувалося, питання нестачі парковок в центрі Луцька і евакуатор – компетенція міської ради.

До слова, керівник «Автомайдану Волині» Сергій Поха запитав Віктора Главічку, чи готовий той, написати заяву на звільнення, якщо до нього прийдуть представники громади з такою вимогою, «а не триматися за крісло, як окремі». На це правоохоронець відповів, що готовий виконати таку волю громади, якщо його звинуватять у отриманні неправомірної вигоди.


Довідково:

Віктор Главічка уже 17 років проживає в Луцьку. Одружений, виховує 2 доньок. У 1991-1993 роках - служив у лавах Збройних сил України. З 1993 року по 1998 працював вчителем, оскільки має педагогічну освіту. З 1998 року працює в органах МВС. Працював у міському ДАІ, управліні ДАІ області. У 1998-2003 роках був інспектором дорожньо-патрульної служби. У 2003-2005 - інспектор з агітації та пропаганди відділення ДАІ. У 2005 -2011- начальник сектору моніторингу і юридичного забезпечення та зв’язків з громадськістю. З 2011 по 2013 роки працював начальником відділу ДАІ Луцького МВ. З 2013 року – інспектор УДАІ УМВС України у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
читач Показати IP 8 Липня 2014 14:24
Доманська, Бут-Гусаїм, Поха... і це вони будуть вирішувати хто буде керувати ДАІ в області?! Ну це вже взагалі...???
громадьські активіст до читач Показати IP 8 Липня 2014 22:54
так приходь ти
Ох Показати IP 8 Липня 2014 14:34
шайка бандитів з ПС, самооборони і автомайдану - це не громада. і нема чого розпоряджатися хто має керувати правоохоронцями. якщо такі розумні, нехай валять на схід і беруть участь в АТО.
громадьські активіст до Ох Показати IP 8 Липня 2014 22:55
приходьте ви на слухання
Читаючий Показати IP 8 Липня 2014 15:02
Хто-хто, а от БУТ-Гусаїм - ну то капець!!! Університетський відмінник!!!!!!......!!!! і громадський діяч ЁЁЁЁЁёёёёоооо!
громадьські активіст до Читаючий Показати IP 8 Липня 2014 23:01
нам так не хватае активних читачив
Василий Показати IP 8 Липня 2014 15:17
Главичко начальник ГАИ а Поха решает этот вопрос. Два ган..на. Что один, что другой.
а судді хто? Показати IP 8 Липня 2014 15:18
Пропоную всім громадських діячам (вони всі себе так називають) оприлюднити свої автобіографії та декларації про доходи та витрати - адже вони публічні та відкриті. Вони дивуються, чому так мало людей на подібні заходи приходять? БО ПРАЦЮЮТЬ!!! І неясно за які шиши ці громадські діячі купують нові телефони, ноути та автомобілі.
да-да до а судді хто? Показати IP 8 Липня 2014 15:25
Я бачив у Похи новий телефон, прикупив собі борець за справедливість новий айфончик. А та в очкуляндарах здохманська воопше чуперадло ще те!
громадьські активіст до а судді хто? Показати IP 8 Липня 2014 22:56
відпросіться з роботи....
Лучанин Показати IP 8 Липня 2014 16:07
«Якщо зафіксували, що працівник отримав неправомірну вигоду, матеріали передаються в прокуратуру, а згодом – до суду. Причому все це має відбуватися публічно, із залученням засобів масової інформації»,- каже він. Хотілося б побачити як будуть фіксувати МРЕ ДАІ і хто на це посмілиться
Лучанин Показати IP 8 Липня 2014 16:09
МРЕВ
Лучанин Показати IP 8 Липня 2014 16:16
Данильчук постягував у ПС стільки криміналу, що на Волині такого ОПГ ще не було. Кого там тільки немає, і угонщики, і кидали, і прості відморозки (інакше кажучи - тітушки) - воры всех мастей. Зараз якщо перевірити хто входить до ПС Волині, думаю там буде багато цікавих особистостей. Сьогодні поступила інформація про те, що митники (зокрема, з Володимира) під загрозою розправи возять дань вже не на Київ, а Правому сектору.
111 Показати IP 8 Липня 2014 16:46
Шановний Віктор Йосипович в пана Похі на власному автомобілі ОПЕЛЬ АСТРА незаконо встановлено СГУ почніть свою роботу з нього і всеприлюдно а то вів багато на себе бере
О-па-па..., я подиво Показати IP 8 Липня 2014 16:59
а що тут робить Доманська, то посміховисько. Пригадуємо як вони прийшли "рішати" Волинське телебачення: тупо псіхоз д*білів жодних аргументів, виженіть її звідси, а краще в Росію, хай там впарює свою пургу!!!!
громадьські активіст Показати IP 8 Липня 2014 22:58
доманьска хоть щось робить ,а Ви....
Лучанин2 Показати IP 8 Липня 2014 23:52
а накази 100 і 200 (це за зміну наряд мав здати начальнику еквівалент баксами) Главічка перестане видавати? при ньому так защемили простого інспектора, що значна частина звільнились. де ви тих хапуг берете?????? ну то може давайте ще Францеза вернемо в УВД і все будо ОК????? невже немає молодих фахівців ДАІшників?? PS Прохання Пашу Харитонюка до "ліку" фахівців та праведників не зараховувати......
босяк Показати IP 9 Липня 2014 05:51
розпустити це кубло даї
сірий Показати IP 9 Липня 2014 08:38
Чи не надто розкомандувався наркоман поха?
Білі Показати IP 9 Липня 2014 22:25
Главічка порядний хлопець, це точно не найгірший начальник ДАІ
вчитель Показати IP 28 Липня 2015 10:28
В нашому місті крім дармоідів(даішників), ніхто не порушує. Їм треба поставити більше світлофорів та посадити кущів, тому що не вміщаються...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus