USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До постраждалих в ДТП у Зміїнці швидка їхала годину

17 Лютого 2011 15:18
Від моменту аварії, що сталася ввечері 15 лютого на автошляху державного значення, до приїзду лікарів швидкої минула майже година.
Про це розповідають очевидці автопригоди. За їх словами, пульс у жінки ще прослуховувався, пише газета «Віче-інформ».
Нагадаємо, маршрутка, що курсувала у Рожище, збила двох пішоходів – 42-річну жінку і її 11-річну доньку, які перебігали дорогу перед автобусом не на пішохідному переході.
Жінку відкинуло на інший бік проїжджої частини дороги, дитина опинилася на узбіччі.
У дівчинки було чимало ушкоджень, вона дуже кричала від болю.
Двоє чоловіків її притримували доти, доки не приїхала швидка.
Аварія сталася близько 18:45. З цього часу до приїзду медиків минула майже година.
Свідки аварії зателефонували спочатку у швидку міста Луцька, однак медики пояснили, що не можуть виїхати на місце ДТП, мовляв, це уже не їхня парафія, виклик треба переадресовувати у районне відділення, що в Липинах.
Хоча від місця, де сталася трагедія, менше хвилини їзди до обласного центру.
О 19-й виклик було зроблено повторно, але вже у районне відділення швидкої допомоги. Машини довго не було. Знову перетелефонували на 103 і попросили, аби підказали телефон приватної швидкої.
Медики ж заспокоювали: почекайте ще трохи, ми зателефонуємо до бригади, яка виїхала, дізнаємося, де вони, і тоді до нас пере телефонуєте, якщо вони далеко, то дамо телефон приватників.
Швидка прибула приблизно о 19:40, хоча у журналі, куди записуються виклики, значиться, що прибули вони о 19:20.
Жінка до приїзду медиків померла.
Дитина втратила чимало крові, до того ж у сильний мороз лежала на землі, доки не прибула бригада швидкої.
Дівчинку було доставлено до реанімаційного відділення дитячої обллікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Віктор Показати IP 17 Лютого 2011 16:47
Все вірно. Луцькі не виїжджають, бо це не їх парафія, а сільські постійно відморожуються. То машина несправна, то, мовляв, виїдемо, якщо потім заправите бензин в машину.Це чиста правда, сам був свідком. Така держава, така влада на місцях... А у той час жінка помирала... Дитина що пережила.. треба було ще 101 набрать, в них разом із рятувальниками виїжджає медик, може він врятував жіночку...
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2011 17:05
Це не медики , а скоти - за це б Ващенюка за грати років на 10, то наступного разу приїхали б миттєво. Людина помирає - а вони ділять територію, сволочі - хто ближче до місця ДТП, той і мчи на всіх парах, спасай люде, адже в такому випадку кожна секунда грає роль.
Світлана Показати IP 17 Лютого 2011 18:26
Вулиці необхідно переходити у втановлених місцях і не ганяти машинами як метеори.Тоді не буде таких сутацій.Розумній Лучанці-давайте гасати по області всім службам з міста.Для чого в такому разі райони?
selecty Показати IP 17 Лютого 2011 19:31
Ви не розумієте, про що кажете!!! Ніколи не були у шкурі медика районної швидкої, тому і не ображайте їх даремно! Ми всі не ідеальні, а винним завжди хочеться когось зробити! Ви знаєте як вони в цьому пазику їздять по болотах та бездоріжжях району? Як на них психхворі та пяниці кидаються? Скажете, самі вибрали собі таку професію?! і будете праві! Але невже не можна проявити хоч трішечки поваги до чужої праці!??? Справа не в тих нещасних лікарях чи фельдшерах швидкої, а справа у нашій дибільній державі!!!!!!! спитайтеся у міській чи обласній лікарнях, скільки разів районну швидку відправляли куди-інде, бо це не їх "парафія"? У місті потім не знають, що робити з такими хворими, а до районної можуть вже й не довезти! а проблема у тому, що їхні внутрішні положення не дозволяють звичайним лікарям виконути в першу чергу не дурнуваті вказівки, а клятву гіпократа!!!!
Man Показати IP 17 Лютого 2011 20:15
Це наша влада дибільна винна.Ті газельки настільки кончені,що якщо вони почнуть швидше їхати,то точно розваляться-це перше,друге-це водії придурки,які не пропускають швидку допомогу, коли вона мчить на виклик,особливо на дорогих авто. Воно бидло стоїть на світлофорі і навіть з місця не зрушить,а Швидка пищить за ним як скажена.Таке не раз спостерігалось біля Там Таму. "Тарас " з крутими блатами пригнали собі машини мерси і ганяють по місту,але не кожен може собі позволити їх викликати за такі ціни.
колега Показати IP 17 Лютого 2011 20:55
журналісти не виставляйтесь дурнями я все розумію рейтинг і все таке але включіть мозгі послухали очевидців то почитайте ще й законодавство - МОЗ. швидка також медична установа і діє відповідно до закону. а не хватає своїх мозгів то зверніться до управління ОЗ або на швидку міську чи району. А то читаєш ті Волинські новини і враження що і ЗМІ деградує разом із державою. Успіху в роботі і незабутьтесь кілометраж підрахувати з Липин до Зміїнця або з Привокзальної. Краще залучайте спонсорів для придбання швидкісного автомобіля для районної чи міської швидкої Успіху в хороших починаннях.
Медпрацівник Показати IP 17 Лютого 2011 21:51
Наскільки мені відомо, виклик в Луцьку швидку поступив у 19:00, а з Луцька в район був переданий відразу і без будь-яких "розбірок" був прийнятий районною швидкою. Машина відразу виїхала. Те, що вона клигала не менше хвилин 20 - повірю, але ж не годину це точно. Як можна їхати з Ліпін в Зміїнець годину. Ви чекали колись швидку? Я чекав 6хв і 20сек, які здались годиною. А якщо так довго їхали так ж їхали УАЗом.
Медик Показати IP 17 Лютого 2011 22:21
Замість того щоб обзивати нас "скотами" і закликати "мчати на всіх парах спасати людей" краще б організували збір коштів на придбання швидкісного сучасного реанімобіля. Бо на всіх парах УАЗи і 10літні ГАЗелі якраз так і мчать, як це описано у цих новинах.
спостережливий лучанин Показати IP 17 Лютого 2011 22:33
ова!!хороша пропозиція. Благодійники та бізнесмени покажіть що ви не скоти придбайте і подаруйте такий автомобіль для лучан, оскільки саме ви ганяєте на всіх парах і створюєте найважчі ДТП.
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2011 22:44
Питання:Чим відрізняється француз від українця? Відповідь:Фрацуз, побачивши на яких машинах луцькі медики мчать на всіх парах до хворих ПОДАРУВАВ їм Фіат. А українець обізвав цих медиків СКОТАМИ.
Ї Показати IP 17 Лютого 2011 23:28
Шановні, ви не бачите наших доріг, ви не бачите хамів-водіїв, ви не бичите "кінчених" машин швидкої, ви не бачите жалюгідної матеріальної бази швидкої допомоги. Вам набагато легше побачити в особі медаків скотів. Але цим проблему не вирішити.
мирек Показати IP 18 Лютого 2011 00:55
не гоните на медиков они и так делают сверх возможное за нещастную тисячу.я лично видел как делаются подобные провокации--ДТП женщина громко заявляет что у нее есть мобилка и она вызовет скорую.отходит в сторону и начинает с кем то говорить ни о .чем.когда всетаки приезжает вызваная другими бригада эта провокаторша начинает звонить на аверс и обливать грязью медработников
makar Показати IP 18 Лютого 2011 13:23
на мою думку,потрібно якось розумніше розподілити територію відповідальності тої чи іншої "швидкої".хто ближче-нехай мчить до місця виклику...
фельдшер! Показати IP 18 Лютого 2011 13:44
сам працюю на луцькій швидкій,повірьте викликів дуже багато і з кожним роком штат працівників скорочують(наприклад хтось один з бригади пішов на лікарняне і все всю бригаду закривають,замісь того щоб викликати працівника з дому!!!вони кажуть що економія.....?а куди йдуть зекономлені гроші????? якщо ми ще будем їздити по районах це буде просто завал!!!
йован Показати IP 18 Лютого 2011 15:37
щоб там не говорили - людина померла.А на чиій совісті ця смерть, тому за це воздасться

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus