USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Двері маршрутки у Луцьку затисли пасажирку

23 Травня 2014 15:00
Двері маршрутки, які невчасно зачинив водій, зачепили лучанку, яка намагалася вийти з транспорту. «Напів-бігла, напів-їхала», - бідкається читачка Людмила, яка про прикру ситуацію розповіла у рубрику «Повідом новину» на сторінках Інформаційного агентства Волинські Новини. Жінка, щоправда, водія не звинувачує. Каже, питання тут – у відсутності кондуктора.

«Сьогодні, заходячи в маршрутне таксі №11 близько 8 години (АС 4023АМ) на бульварі Дружби Народів біля ВОПАКу, я була травмована дверима, які для мене зачинились геть невчасно, а реакції водія не було довгенько - автобус їхав, а я напів-бігла, напів-їхала - якось так. На моє емоційне звернення до водія (прізвище Момот – з його слів, на мою неодноразову вимогу) я не почула жодного слова вибачення, хоча пізніше він все ж вицідив: «вибачте, конєшно, то кому ще скільки здачі? Кому ще, питаю?» Питання: що в пріоритетах – ціна життя і здоров’я чи 50 копійок здачі? Моя думка – необхідна присутність кондуктора! Люди, а ви як думаєте?», - запитує лучанка.

Нагадаємо, нещодавно, 7 квітня, у Луцьку водій маршрутки №28, закриваючи двері, затиснув ногу пасажирці й рушив з місця. Декілька метрів автобус тягнув жінку. Прикрий інцидент на зупинці «Східноєвропейський національний університет», що на вулиці Винниченка. Переломів не було, однак зі слів постраждалої, реабілітація тривала більше місяця.

«Багаторічний досвід користування послугами маршрутних таксі переконав мене в тому, що не завжди у конфліктних ситуаціях винні водії, здебільшого вони є ніби заручниками системи, що склалася. Проаналізуймо, яку кількість справ водій виконує одночасно, в паралелі. І далеко не завжди на першому місці у свідомості водія є пересічний пасажир та його безпека, адже ж потрібно за рухом вуличного транспорту слідкувати, за пішоходами, за світлофором і т. д», - розмірковує читачка Людмила, яка стала жертвою неуважності водія вже сьогодні.

«Це завжди у мене викликало і подив, і захоплення, і найбільше тривогу. Це ж яка маса пасажирів у ранкові години! А ще й на них дивитись і зважати? Коли? Бо ж найпершим і основним є установка на збір грошей та відрахування здачі. Особливо це помітно зараз, коли ще і копійки треба відраховувати», - резюмує вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
віра Показати IP 23 Травня 2014 15:08
І що найцікавіше, що коментарів 0!!! А в такій ситуаціі може бути кожен, що іздить на не автівці. Напевно, ще треба підняти тарифи, або навчити водіів цінувати свою роботу!
Ірина Показати IP 23 Травня 2014 15:21
Сьогодні приблизно о 9.15 ранку була свідком такої ж ситуації, маршрут №11, зупинка Станція переливання крові, при посадці пасажирів водій закрив двері і рушив, защемило дверима пасажирку, на зауваження - водій промовчав і інші пасажири теж промовчали.
право Показати IP 23 Травня 2014 15:22
всі водії на маршрутках- це прикрі невдахи життя, бути водієм на маршрутках -це божа кара. Що від них потребувати? вони ні за маршрутками не слідкують( стан - жах, як тормозить, такий писк стоїть!!! Ну де таке бачено? ) вічно невдоволені обличчя і гоняться, як недоумки..... продовжувати можна багато. Скажу коротко- жовті буси, це смертельна небезпека для Лучан.
gfcf;bh до право Показати IP 23 Травня 2014 15:42
оу, нарешті еталонний лакі-мен розказав, хто невдаха, а хто ні. а на рахунок писку - це завжди вдалі гальмівні барабани
ман до gfcf;bh Показати IP 23 Травня 2014 18:02
коментар було видалено
Заєць Показати IP 23 Травня 2014 15:23
Пам'ятаю в 'ну погоди' вовк так їхав/біг у тролейбусі.
Церковна миша Показати IP 23 Травня 2014 15:33
Однозначно кондуктор потрібен. Водія не можна відволікати від роботи. А особливо в теперішній час, коли на дорозі стільки авто та недосвічених водіїв.
Віктор Показати IP 23 Травня 2014 15:56
Виросли ціни на проїзд, збільшилася якість обслуговування пасажирів....
ігор Показати IP 23 Травня 2014 15:58
водіїв треба за таке штафуваи то будуть уважніші в роботі. Закрив двері- розрахувались і їде немае куди спішити. колись так каляску в мами притиснули . краще б було по 3 грн але з комфортом а то думаеш аби швидше вилізти з гадюшника
Гостя Показати IP 23 Травня 2014 18:05
Хай би більше уваги водії приділяли своїй роботі. Вчора, приблизно 10 ранку 17 їхала від 18 школи наверх, до Рівненської - водій говорив по телефону аж до Київського майдану. Добре, що людей було небагато і транспорту теж. Сьогодні, приблизно в13.15 їхала 12 від Північного. Почав зупинятися, тільки тоді, коли люди не тільки руки піднімали, а вже добре розмахували. Зате біля "Троянди" став, хоч ніхто не в салоні, ні на зупинці не зупиняв. Віз так, ніби в салоні були мішки чи дрова, а не люди. Причина такої їзди - якийсь мужик сидів поряд на передньому сидинні і активно розмовляв з водієм. Про зовнішній вигляд цього ваділи мовчу. Білетів не давали. Як таких назвати?
Наталія Показати IP 23 Травня 2014 18:07
А що казати: їхала з університету в 12. Не встигла зайти - водій вже закриває двері. Так закрив, що зняв з мене кед дверима. Нормально?
оля Показати IP 23 Травня 2014 19:02
вітчизняний виробник- у водія навіть аби очі вилізли з орбіт-він всерівно не побачить ваших ніг
Наталія до оля Показати IP 24 Травня 2014 01:29
Водій би для початку почекав, поки люди на сходинку піднімуться, а не він не зупиняється на зупинках повністю, то вистрибув з тої маршрутки находу, або буде верещати швидше залазьте, бо я спішу і зразу рве з місця.
Депутатка Показати IP 24 Травня 2014 15:42
Йдіть всі на пікет міськради і спитайте, коли Романюк з Голєвою подбають про якість перевезення і безпеку пасажирів. А то тільки вартість проїзду збільшили, щоб кишені понабивати. Бо говорити з цими ваділами (іншого слова не підберу) - це всерівно, що головою об стіну битися.Хоча треба і їм робити зауваження, а ще краще запитувати, хто їхній хазяїн, записати номер маршрутки, і йти жалітися, щоб безвідповідальних людей звільняли з роботи. Бо сьогодні промовчиш - то завтра всіх можуть возити за схемою-одна нога в маршрутці, друга - на дорозі, а голова - під колесами.
Артем Показати IP 25 Травня 2014 08:06
Я так дивлюсь що тут у коментах в основному якісь чи діти зібрались, чи жінки вагітні. Принаймі здорових адекватних коментів мало. Всі такі правильні, а як самі підете маршутчиками робити, то в перший же день під себе купу навалите. І гальма ваші будуть пищати і морда у вас буде як бджолами покусана. Я вже не кажу про притензії до здорожчання проїзду не через те що виросла ціна на паливо. Фейспалм коротше кажучи.
Трололо до Артем Показати IP 25 Травня 2014 20:21
Будемо розумні, коли таку структуру геть ліквідують. Буде єдина транспортна муніципальна, ну чи там міська система, з зрузумілими маршрутами, білетами які можна придбати і контролем, а головне з графіком, а ни як повизе. А так повинен виглядати транспорт https://www.youtube.com/watch?v=0VmE0BAFsjQ який приберають, не просто миють, а приберають. А водій, має бути водієм. В першу чергу дбати про безпеку пасажирів і не створювати аварійних ситуацій, так як ви)))) Можливо і вам знайдеться місце в такій системі. Думаю 20% здадуть іспит на водіння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus