USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Дитину, яка померла від пневмонії на Волині, лікували амбулаторно від ГРВІ

4 Лютого 2016 15:43
Стали відомі подробиці смерті 4-місячного маляти, яке померло від пневмонії в одному з районів області.

Так, Інформаційному агентству Волинські Новини з власних джерел стало відомо, що трагедія сталася в селі Згорани Любомльського району. Цю інформацію підтвердили у Територіальному медичному об’єднанні Любомльського та Шацького районів. З’ясувалося, що діагноз «пневмонія» був встановлений уже після розтину дитинки, а до того її лікували від гострого ринофарингіту.

Так, зі слів завідувача відділення сімейної медицини Тетяни Васенько, мама дитинки вперше викликала лікаря 15 січня.

«15 січня, у п’ятницю, був виклик до лікаря. Сімейний лікар прийшов, оглянув дитину, призначив лікування. В понеділок лікар приїхав повторно, мама ті ліки не давала дитині. Стан дитини був задовільний, але хворобливий. Сімейний лікар відправив дитину на консультацію в райцентр до педіатра. Мама приїхала до педіатра, лікар обстежив дитинку, зробили аналізи. Стан дитини був задовільний, написали в діагнозі «гострий ринофарингіт», їй призначили амбулаторне лікування і відправили лікуватися під наглядом сімейного лікаря Згоранської амбулаторії», - розповідає Тетяна Васенько.

Зі слів медика, дитину лікували, батьки постійно контактували з медиками, їй ставало краще, температура уже не підвищувалася, кашель минув. Дитинка була активна, гралася, їла.

У четвер, 28 січня, каже медик, зі слів мами, дитинка поїла, була активною і лягла спати. А вночі з четверга на п’ятницю маляти не стало.

«Близько 2 ночі мама почула, що дитина почала хрипіти, викликала «швидку». Коли «швидка» приїхала, медики уже констатували смерть», - каже Тетяна Васенько.

Згідно з результатами розтину, причина смерті маляти - двобічна тотальна пневмонія. Нині медики чекають відповіді вірусологічної лабораторії, відібрані зразки відправили у спеціалізовану лабораторію в Київ.

Як так сталося, що 4-місячному маляті не діагностували пневмонію, а лікували їй ринофарингіт, запитуємо в лікаря.

«Не знаємо, чому так. Думаю, буде комісія, яка розслідуватиме, і нам скажуть. Бо ті вірусні пневмонії дуже швидко розвиваються. Не було скарг від мами, не було поганого стану. Мама відповідальна, вона бачила, що щось не так, вона зверталася, викликала лікарів, усі їхали. Так сталося, не знаю. Чекатимемо результатів лабораторного дослідження», - пояснює медик.

З її слів, поки невідомо, чи призначене службове розслідування за фактом смерті 4-місячної дитини. Однак, переконує, будь-який випадок смертності дітей до року обов’язково розслідується.

Натомість медики району, обговорюючи в приватних розмовах цей випадок, надзвичайно обурюються, і вважають, що таку маленьку дитинку варто було покласти в лікарню, і це, ймовірно, могло б врятувати їй життя.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що з початку епідсезону у Волинській області від грипу померло 8 осіб, в тому числі 4-місячна дитина та лікар-лаборант Луцької міської клінічної лікарні. Також стало відомо, що сьогодні вранці у реанімаційному відділенні Луцької міської клінічної лікарні від пневмонії помер Василь Миколайович Волянський - власник мережі магазинів «Кльово», що у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 16:46
ДО 3-Х РОКІВ - ТІЛЬКИ ЛІКАРНЯ. І МАМАШІ НЕХАЙ НЕ ВИЛАМУЮТЬСЯ: НЕ ПІДУ..., НЕ ХОЧУ...
НАТАЛІЯ до Анонім Показати IP 4 Лютого 2016 22:48
Мамаша якраз не виламувалась. У лікарні сказали, що немає місця. Проблему вирішити пропонували за гроші.
Паша до Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 21:00
тормоз незнаїш фактів в даній справі непхай носа
бл... Показати IP 4 Лютого 2016 17:22
коментар було видалено
ОО Показати IP 4 Лютого 2016 23:28
ДИТИНА ДО 6 РОКІВ ПІДЛЯГАЛА ОБОВЯЗВОВІЙ ГОСПІТАЛІЗАЦІЇ ВІДНОСНО ЛІКУЮЧОГО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ СТ.140 КК УКРАЇНИ
Оля Показати IP 5 Лютого 2016 06:13
В цій країні, та за такої медицини і лікарів, нас скоро лишиться пару мільйонів. За халатне відношення лікаря, потрібно лише одне - розстріляли або повісити. На жаль в районах дуже погане як лікування так і встановлення діагнозу.
Любомль Показати IP 5 Лютого 2016 09:44
В районі ходить інша версія: вони приїхали з дитям в Любомль, їм понавиписували ліків на 700 гривень і відправили з температурою таке мале дитя додому. А вночі дитинки не стало. Але ж лікарі ще жодного разу не відповіли за халатність. І взагалі, таку дитину маленьку мусили б госпіталізувати.
Ага Показати IP 5 Лютого 2016 12:43
Пам"ятаю, як моїй малійй було 8 місяців -раптотово зранку піднялась температура до 38, викликали лікаря дільничого з амбулатрії,що на Львівській в Луцьку, наша педіатр була у відпустці, замісь неї прийша якась всім невдоволена с.ка, і спочатку висловила невдоволення з приводу того, що з 8 місячно дитиною з такою температурою можна спокійно приїхати маршруткою в поліклініку,а не турбувати лікаря викликом, а потім на зауваження, що виклкали о 8 ранку, а вона до нас прийшла о 17.00 вечора (ніяких епідемій і грипозних сезонів на той період не було)відчитала неприпустимим тоном, що в неї багато пацієнтів. Але ж на виклики до дітей до року повинні реагувати в першу чергу. На другий день мою дитину госпіталізували (в лікарню ,до речі, ми пішли самі, бо дитині не кращало, а не за направленням лікаря) - виявилось якась інфекція, але дякувати Богу все минуло. Це вже давно було, а свинське відношення, як бачу, не змінилось.
Паша Показати IP 10 Лютого 2016 20:57
Врачів давно пора стриляти, люблять тільки взятки,а в медицині нехрена нетямлять знаю на власному досвіді. В**КІ І БИДЛО інакше нескажеш
Діана Показати IP 11 Лютого 2016 05:16
Це просто смішно
Я Показати IP 14 Лютого 2016 04:05
Людидобрі беріть все в свої руки ми живемо один раз і відповідаємо за себе.люди помирають на четвертий деньа в володимирі мені сказаав терапевт шо попустить на шостий і якшо я хочу то можу зробити для себе ренген і аналізи.не розумію для чого цих удодів тримати десьже мусять бутирозумні лікарі
Юля Показати IP 22 Березня 2016 18:50
Найщиріші співчуття батькам!!!Тримайтесь!!!Сил Вам і терпіння,боріться,в жодному разі не здавайтесь!Нажаль у нас така медицина,дуже прикро....у мене також моє малятко стало ангелом через лікарську халатність.Я тримаюсь і щиро вірю ,що якщо не на звичайний судді то на Божому вони обовязково будуть відповідати....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus