USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Екологи оштрафували викрадачів піску

13 Липня 2010 13:59
Працівники Державної екологічної інспекції у Волинській області виявили самовільну розробку піску у Ковельському районі.

Про це 13 липня інформує прес-служба Держекоінспекції.

Порушення інспектори виявили 6-7 липня 2010 року під час рейдів з перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства при видобуванні піску на території Локачинського, Володимир-Волинського, Турійського і Ковельського районів.

При проведені рейду виявлено факт самовільної розробки піску в межах Зеленської сільської ради Ковельського району на території недобудованих очисних споруд КП «Будматеріали-99». Пісок добували екскаваторами на базі трактора ЮМЗ і SHEL. Добутий пісок вантажили на автомобілі марки КАМАЗ 098-98 ВМ та ЗІЛ-130 АС 98-51АТ.

На екскаваторах не було номерних знаків і вони працювали без відповідних дозвільних документів. Водій ЗІЛа не надав накладних на пісок.

Для з'ясування всіх обставин екоінспектори викликали працівників Ковельського ДАЇ, які доправили автотехніку на штрафмайданчик.

Працівники Держекоінспекції склали два протоколи на власників екскаваторів. Їх притягнули до адмінвідповідальності на загальну суму 1241 гривню.

Накладні на грунтово-піщану суміш були виписані ПП «Люблинецьбуд», що є невиконанням рішення Головного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Волинської області від 25.06.2009 року №22 «Про тимчасову заборону (призупинку) розробки насипних піщаних грунтів на земельній ділянці недобудованих очисних споруд на території Зеленської сільської ради Ковельського району КП «Будматеріали-99». За цим фактом матеріали направлені в правоохоронні органи.
Також на території Білинської сільської ради виявлено факт самовільної розробки піску на порушених землях. Люди вантажили пісок на ЗІЛ вручну лопатами. За це правопорушення винуватцю доведеться заплатити 102 гривні штрафу
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Квітня 2011 23:34
Цікаво і навіщо в нормальній газеті таку неперевірену дурню писати???? КП «Будматеріали-99» і ПП «Люблинецьбуд» у даному випадку те саме підприємство, яке законно продавало своє майно, і ніякого відношення до даного транспорту не має. (Що доказано в судах)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus