USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гаврилишин в Луцьку, але все ще з криміналом, - міліція

2 Серпня 2011 11:42
Голова наглядової ради «Західінкомбанку», депутат Луцької міської ради попереднього скликання Василь Гаврилишин (на фото) перебуває в Луцьку, проте кримінальна справа проти нього не закрита.

Про це в ході прес-конференції 1 серпня заявив виконувач обов’язків начальника управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України у Волинській області Юрій Смольянінов.

«Що я можу сказати про долю Гаврилишина? Про долю Гаврилишина вам треба, мабуть, звернутися на канал СТБ. Там передача є, знаєте, «Очевидное – невероятное» в стилі гадалок. От вони долю визначають», – висловився правоохоронець.

«А я можу тільки сказати, що в мене офіційної інформації про хід розслідування тієї справи, яка була відносно Гаврилишина порушена і розслідувалася головним слідчим управлінням МВС України, немає», – сказав він.

Смольянінов також зауважив, що волинським правоохоронцям ніхто не повідомляв про закриття кримінальної справи відносно Гаврилишина.

«Про те, що вона (кримінальна справа, «ВН») закрита, нам ніхто не повідомляв. І я впевнений, що вона не закрита», – зазначив він.

«Те, що Гаврилишину змінили міру запобіжного заходу, те, що він перебуває у Луцьку, така інформація у нас є. Але не більше», – додав Смольянінов.

«Подальшу його долю, я думаю, в любому випадку визначить суд, оскільки на сьогоднішній день, згідно норм діючого КПК, лише суд визначає винна особа чи не винна. І так само визначає наявність підстав для закриття кримінальної справи. Ні слідчі, ні прокуратура закрити кримінальну справу не можуть», – пояснив правоохоронець.

Нагадаємо, в липні у волинській пресі з’явилась інформація, що Гаврилишин, який знаходився тривалий час під вартою, з’явився в банку і нібито влаштував прочуханку працівникам.

Довідково:

Кримінальна справа проти Василя Гаврилишина порушена навесні 2009 року. Йому інкримінували шахрайство, зловживання службовим становищем, вчинення службових підроблень та привласнення майна в особливо великих розмірах.

У квітні того ж року Печерським районним судом Києва підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Гаврилишина підозрювали у привласненні чужих коштів, а саме – близько трьох мільйонів доларів США, які оформлялися як кредити на підставних осіб.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus