USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Горохівські кредитні спілки обдурюють вкладників

13 Травня 2010 13:58
У Горохові призупинили діяльність кредитних спілок «Горохів-кредит» і «Мрія».

Про це пише газета «Волинь-нова».
Зокрема, спілка «Горохів-кредит» займалась фінансовою діяльністю на цілком законних підставах. Число її вкладників не було таким великим, а ті з них, хто закрив свої рахунки понад рік тому, залишилися співпрацею із кредитною спілкою цілком задоволеними.

Відбулися й загальні збори вкладників спілки. Там мали вирішуватися ряд питань, пов’язаних із неповерненням коштів не тільки кредитною спілкою вкладникам, а й кредитній спілці тими особами, котрі свого часу взяли тут на добре відомих їм умовах чималі суми позик, але зобов’язань своїх повернути позики та виплатити нараховані на них проценти не виконали.

Так, один із мешканців Горохова у 2000 році одержав у КС «Горохів-кредит» під заставу 65 тисяч вкладених у кредитну спілку іншими її членами гривень. Але через деякий час перестав виплачувати на них визначені умовами позики відсотки, хоч вкладникам, грошима яких він користувався, такі відсотки нараховувались, а до початку 2009 року і виплачувались регулярно.

Було навіть, що замість сплачувати ті відсотки «живими грошима», цей позичальник розраховувався взятими тут же новими кредитами. В цілому разом із відсотками він заборгував спілці близько 400 тисяч гривень.

Коли ж дійшло до того, що треба усе ж платити, то з’ясувалося, що майнову заставу він тихцем переписав у власність комусь із своїх дітей, а потім затіяв зі спілкою судову тяганину, завдяки якій стараннями адвокатів у першій судовій інстанції зменшив заборговану спілці суму майже удвічі. Судова тяганина триває і досі.

Інший позичальник заявив, що кредитній спілці вже нічого не винен, бо розрахувався особисто із засновницею спілки Світланою Хепіною. А розрахувався, виходило з його слів, тим, що Горохівська міська рада свого часу виділила Хепіній під забудову земельну ділянку, яка, на його думку, мала би належати його братові.

Пізніше прокурор Горохівського району Тетяна Костюк назвала цей «аргумент» розрахованою не знати на яких простачків дурницею, на зборах він був категоричним: якщо Хепіна не згідна, хай подає на нього в суд.

Не обійшлося в діяльності КС «Горохів-кредит» без явних порушень закону, як і без зловживання працівників спілки своїм службовим становищем, привласнення чужих коштів. Під час перевірки діяльності спілки зникла чи не вся її документація. А вела цю документацію в електронному варіанті головний бухгалтер спілки і засновниця ПТ «Золоті терези» Тетяна Довгополова.

Помічник прокурора Горохівського району Леонід Сасюк повідомив, що за виявленими в роботі КС «Горохів-кредит» фактами прокуратурою та райвідділом міліції порушено вже кілька кримінальних справ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Нік Показати IP 13 Травня 2010 21:35
Людям від того легше не стане. Тим більше ще ніхто з такими грошима нікого не посадив.Мається на увазі, що справи порушуються формально і важко що небудь доказати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus