USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Транспортникам на Волині не виплачують зарплати

18 Травня 2013 16:23
Ряд порушень виявили на одному з волинських автотранспортних підприємств. Зокрема його працівники вчасно не отримували заробітну плату, а до міжнародних пасажирських перевезень допускають недостатньо професійних водіїв.

Про це інформують у прес-службі прокуратури Волинської області.

Так, 150 тисяч гривень заборгованої зарплати виплатили працівникам автотранспортного підприємства за втручання Володимир-Волинської міжрайонної прокуратури.

Під час прокурорської перевірки додержання посадовими особами Володимир-Волинського АТП-10707 вимог законодавства про працю виявили, що заробітна плата на підприємстві виплачується не регулярно та несвоєчасно.

Наприкінці квітня працівникам ще не виплатили зарплати за березень на суму 150 тисяч гривень.
Окрім того, під час перевірки, проведеної на цьому підприємстві міжрайонною прокуратурою із залученням спеціалістів управління Укртрансінспекції у Волинській області, виявили і ряд порушень вимог законів, спрямованих на забезпечення якості пасажирських перевезень.

Встановили, що автотранспортне підприємство до міжнародних перевезень пасажирів автобусами допускає водіїв, які не мають необхідного рівня професійної кваліфікації.

На підприємстві не в повній мірі дотримуються вимог протипожежної безпеки. Виробничі й адміністративні приміщення, а також територія, на якій зберігають транспортні засоби, не відповідають санітарно-гігієнічним правилам і нормам. У кожному другому транспортному засобі, який виїжджає на лінію, відсутні аптечки та вогнегасники.

У непоодиноких випадках АТП не дотримується графіків руху автотранспортних засобів, а іноді й зовсім не здійснює перевезень за маршрутами.

Задля усунення усіх виявлених порушень міжрайонна прокуратура директору Володимир-Волинського АТП-10707 внесла подання.

За результатами його розгляду, працівникам підприємства у повному обсязі виплатили заборговану зарплату.

Двом заступникам директора підприємства за неналежне виконання посадових обов’язків оголосили догани.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus