USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Хто керував убивствами та викраденнями на Майдані. ДАНІ СЛІДСТВА

3 Квітня 2014 14:14
Убивства та викрадення активістів Майдану під час акцій протесту здійснювало бандформування під керівництвом очільників МВС.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час прес-конференції у четвер, - передає Укрінформ.

"Убивства людей у Києві у лютому було скоєно внаслідок дій бандитського формування, до якого входив також міністр МВС Віталій Захарченко", - сказав Аваков.

Він зазначив, що слідство встановило зв'язок Захарченка із Зубрицьким, людиною, яка координувала всі злочинні групи, у тому числі "тітушок", що діяли проти мітингувальників.

"Слідство визначило ситуацію, при якій ми встановили зв'язок міністра внутрішніх справ колишнього уряду пана Захарченко з якимось паном Зубрицьким (Віктор Зубрицький), який є керівником медіа-холдингу "Контакт", - сказав Аваков.

"Він по суті здійснював увесь зв'язок і всю координацію дій "тітушок" банд, які асистували органам внутрішніх справ у репресивних діях проти протестувальників у той час", - повідомив Аваков.

З його слів, Зубрицький координував діяльність усіх груп, починаючи від Антимайдана й закінчуючи тими групами, які діяли в районі Михайлівської площі, Маріїнського парку, Кріпосного провулка "у самі гострі моменти 19-20 числа", а також у попередні два місяці.

"Саме через цю людину виходила координація всіх питань, пов'язаних з видачею грошей і розподілом зусиль, ключові вказівки, у відношенні кого приділяти увагу, хто заслуговує репресивних дій, у тому числі активістів", - сказав він.


Аваков детально зупинився на схемі, яку було розроблено з метою викрадення активістів з подальшим убивством.

За його словами, у цій схемі брав участь також начальник ГУБОЗ МВС Рогозін, а одна з ключових ролей відводилася Чеботарьову - особі, яка прикривала економічні афери Захарченка та Януковича.

Зокрема, у викраденні Юрія Вербицького було задіяно 10 осіб, з них 3 уже затримані, зазначив Аваков, додавши, що Рогозін та Захарченко "тримали під контролем" це викрадення.

Він також поінформував, що ця ж злочинна група причетна до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія.

"Дві групи бандитів згрупувалися біля офісу одного з народних депутатів, котрого називають "Єнакієвський", де їм вочевидь видавалася зброя. Крім того, убивцю журналіста за 1,5 години до скоєння злочину було помічено у будівлі МВС", - розповів міністр.

Він уточнив, що Веремія убили прямим пострілом, а після цього, переміщуючись, ця ж група убила ще п'ятьох людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
CБУ Показати IP 3 Квітня 2014 14:35
ну це просто ппц катьонку (Юра "Єнакієвський) http://www.pravda.com.ua/news/2014/04/3/7021228/
Olha Показати IP 3 Квітня 2014 17:17
А в мене свої дані.Ярош був помічником депутата Наливайченка.Провокації на майдані почав робити правий сектор.Згадали,як в суботу в листопаді првокатори з ПС організували побиття студентів в 4год. ранку.І відразу намалювались журналісти і посли.Чітке керівництво Наливайченка?А 19лютого на мітингу у Львові Луценко заявив :" 19.02.2014 21:39 Екс-міністр МВС Юрій Луценко пообіцяв протестувальникам, що цієї ночі Майдан буде забезпечений зброєю. Про це він повідомив у середу ввечері під час виступу на Майдані, пише «ОстроВ».". І сьогодні вночі у нас вже буде, чим захищатися. Але я вас закликаю: ніякої самодіяльності, ніякої агресії. Ми тільки захищаємося», - зазначив він."--------.Тобто з цієї зброї стріляли вночі на майдані 20лютого.Чому Аваков не покаже цю зброю,цих персон і куди вони стріляли.Хай допитає Луценка і ментів зі Львова,які були на майдані 20лютого вночі.
кент Показати IP 3 Квітня 2014 17:30
Наливайченко -це ангел, а от Юра Єнакієвський -- це картьожник, бандит і рєшала Януков..............а

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus