USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійка між вчителем та учнем: подробиці конфлікту в луцькій школі

31 Січня 2018 10:57
Відкриттям кримінального провадження закінчився конфлікт між вчителем та учнем на уроці фізкультури.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що в одній із луцьких шкіл нібито відбулася бійка між учителем та його учнем.

Учитель фізкультури дав запотиличника одному з учнів, але сам, отримавши від школяра удар м’ячем, опинився у лікарні.

Що ж насправді відбулося на уроці фізкультури, з’ясовували журналісти ТРК «Аверс».



Батько школяра Віктор Дідик звернувся до поліції та журналістів. Ситуація загострилася до того, що тепер діти цькують його сина. Він розповів, що ситуацію можна було б вирішити миром, однак у школі не думають вибачатися.

Після одного з уроків фізкультури 9-класник прийшов додому із синцями на обличчі. Вдома пояснив, що його вдарив педагог просто на уроці.

Батько учня пішов до директора школи та самого фізкультурника. Зі слів батька, вчитель покликав сина Іллю до себе і без попередження вдарив м’ячем. Перший раз влучив в область виска, другий раз промазав і вдарив у плече.

В адміністрації школи – інша версія. Сказали, що вчитель м’ячем хлопця не бив, а просто схопив за шию.

Тоді Віктор Дідик викликав поліцію, написав заяву у міськвідділок. З його слів, те, що син отримав травму – підтвердили лікарі, які заафіксували забої м’яких тканин тіла.

Директор школи №11 Марія Мороз розповіла, що ж трапилось у той день.

«Учень 9-Б класу відправив м’яч на дівчинку, але не влучив, і м’яч потрапив в око вчителю. Вчитель попросив учня підійти, взяв його за потилицю. Звуку запотиличника ніхто не чув, отож, я так припускаю, удару й не було. Другий раз учень уже розказував трохи по-ншому, мовляв, він ухилився».

Зі слів директорки, класний керівник на лікарняному, бо зірвала голос, а вчитель фізкультури Святослав Губський перебуває у лікарні – тепер не чує на вухо.

Сам Ілля переконує, що ні в кого влучити не хотів і шокованих реакцією вчителя.

Батьки Іллі засмучені, що однокласники не підтримують його, а стають на бік фізкультурника. Проте батько хлопця упевнений – так дітей налаштувала адміністраця школи.

Сам учитель фізкультури коментувати ситуацію відмовляється.

По цій справі вже відкрито кримінально провадження та триває досудове розслідування.

Зі слів начальника Луцького відділу поліції ГУ НП у Волинській області Олега Кічука, якщо вина вчителя буде доведена, йому доведеться заплатити штраф 50 неоподаткованих мінімумів доходів – тобто, менше тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 64
Олексій Показати IP 31 Січня 2018 11:07
А якщо не буде доведена, то тато учня повинен 15 діб мести вулиці Луцька. І тоді в школах буде порядок.
Читач Показати IP 31 Січня 2018 11:48
Дев'ятикласники це вже свідомі люди! Цікаво, як їх могла налаштувати адміністрація школи?
Отакої до Читач Показати IP 31 Січня 2018 14:22
Легко може налаштувати.
До читача до Читач Показати IP 1 Лютого 2018 13:04
Однокласникам вчитися у школі далі!!!!яка свідомість про що ви???? Вчителі по виховній роботі зробили свою справу і ніхто нічого не бачив!!! Хорші атестати хочуть усі і щоб їм не підпортили нічого!!!
Петро Показати IP 31 Січня 2018 12:08
діти-діти, в мій час вчителі за вуха крутили, указкою могли получити, у кутку стояли напіприсяди і був порядок, а не так як зараз не встигнеш голос повисити як вони жаліються!!!
Ольга до Петро Показати IP 31 Січня 2018 18:30
І як стояти у кутку! Ми цілим класом майже нещодня стояли, - це таке приниження. А себе настільки нікчемою безправною відчуваєш. До цих пір у мене до цьго вчителя погане ставлення, хоча і допомагаю їй.
ТакОтоЖ до Ольга Показати IP 1 Лютого 2018 02:05
Так це і є приниження, щоб спробувавши один раз, Ви наступного разу вели себе порядно. Раз поставили, виходить заслужили. Ви подякувати мали б цьому вчителю що він з Вас хоч трохи людину зробив, а ви ставитесь погано. Мало ставив!
Ірина до Ольга Показати IP 1 Лютого 2018 20:48
Страшне діло - в кутку стояли! А принижувати гідність вчителя - це дозволено? А порушувати Статут школи, де чітко прописані правила поведінки у навчальному закладі? Бо правами шантажуєте, а обов'язки виконувати забуваєте! А батьки замість виховання тільки в прокуратуру бігати майстри, а самі лупцюють дітей до каліцтва і матюкаються, і випивають при дітях! А потім дивуються, чому діти жорстокі і неслухняні...
Читач Н до Петро Показати IP 10 Лютого 2018 02:00
Святослава Івановича знаю з дитинства,навчалися в одній школі,батьки якого шановані вчителі від Бога.Про цю людину хочу сказати тільки хороші і теплі слова.В те що він міг вдарити учня категорично не повірю,якщо він положив руку на потилицю або зробив зауваження це ще нічого не значить,було за що.Учні тепер не такі як ми колись,ми вчетелів поважали а теперішні дуже розумними себе вважають нічого не бояться, знають що вчитель немає права голос підвищити а то і не дай Бог торкнутися.А що з ними робити коли вони на голову вилазять,скільки від таких дітей потерпає учнів і вчителів.Я вважаю що ми несемо відповідальність за своїх дітей,так як ми їх навчаємо жити і в усьому приклад подаєм.А що далі буде з такими дітьми коли їм немає припину.Такий конфлікт потрібно було було з'ясувати в стінах школи без втручання поліції ,сміття з хати не виносять.Прикро що в цій ситуації звинувачують вчителя.Хотілося б звернутися до батька щоб трохи спинився а то занадто роздув жар,а якщо вітер подує в зворотній бік,що тоді...
123 Показати IP 31 Січня 2018 12:09
Дітям рота не закриєш. Вони говорять що знають і налаштувати дітей неможливо. Тепер діти далеко не такі. Вони все знають і їм все можна бо знають що прийде татко чи мамка і почне винуватити вчителя. Я не заступаюсь за вчителями бо і вони є різні. Але я знаю цього вчителя-спокійна і врівноважена людина. І якщо вже він собі пощволив взяти того хлопця за потилицю то вде було за що. Налаштувати можна 1-2 учня з класу але не цілий клас. Коли проходиш повз школи то не раз задумуєшся як ті бідні вчителі з ними спраляються.
Користувач Показати IP 31 Січня 2018 12:11
Я би дуже хотіла, щоб вся правда була доведена. А батька і його сина необхідно за брехню покарати. 9-и класники, це свідомі учні, а в теперешній час - діти дуже обізнані, залякати їх не можливо. Батькам і учням, перш за все, необхідно пам"ятати свої обов"язки та правила поведінки. Цікаво, що батько хоче цим доказати? Чи можливо він хоче отримати компенсацію?
Даааа до Користувач Показати IP 31 Січня 2018 14:29
Ото у вчителів кругова порука і корпоративна солідарність....з себе починайте, в собі проблеми шукайте , а потім в дітях....з теперішньою вчительською зарплатою швиденько прийдуть на роботу ті , хто насправді любить дітей...Отримуючи "відпускних" більше 30 тис.грн. ви ще дозволяєте собі руку на дитину піднімати???
Користувач до Даааа Показати IP 31 Січня 2018 16:34
Я не вчитель. Якщо виви рахуєте хто скільки отримує, то йдіть працюйте в школі.
Бухгалтер до Користувач Показати IP 31 Січня 2018 17:06
Зарплата молодого педагога (спеціаліста) з повним тижневим навантаженням становить 3200-3400 (чистими). Швиденько до школи.
ага до Бухгалтер Показати IP 31 Січня 2018 23:05
Багато вакансій?
Громадянин У до Бухгалтер Показати IP 1 Лютого 2018 13:09
А ціна позакласних занять яка ? А "подарунки" від "вдячних" батьких то ніби не врахунок ? Що ти тут триндиш , чи ніхто ніколи не бачив як бездарних дітей тянуть на медалі і дипломи а дійсно розумні залишаються на узбіччі життя . - По факту , всіх ДПЮшників/фізкультурників/вчителів праці - пускати в школу через драгер і випускати теж після тесту на алкоголь .Мене не хвилює що вони теж люди - ну не має права вчитель пити на роботі , потім і виникають такі ситуації які всіляко "передьоргують" або пробують приховати від громадськості
Таки да до Громадянин У Показати IP 1 Лютого 2018 14:25
Ото зараз вчителі мінусувати будуть.....аж дим піде..ВЧИТЕЛІ!!!! Ану до праці, а не погазетах шаритись....До речі, дуже показово, які коментарі плюсують, а які мінусують наші педагоги...
Jq до Громадянин У Показати IP 1 Лютого 2018 16:28
кому на хр&н зараз треба та ваша медаль?Роботодавець на медаль вашу дивитиметься і орієнтуючись на медаль зарплату платитиме? теж саме стосується і диплома. Хоя обвішайтесь медалями з дипломами, та якщо в голові порожньо,знань і вмінь нуль, то ніхто задарма годувати не буде. І ніколи "дійсно розумні" не залишаться "на узбіччі життя", там залишаються лише ледарі і невдахи через свій лохізм, дурь і ледарство.
УжОс Показати IP 31 Січня 2018 12:20
якби навіть тисячу баксів платили, то й то не хочу роботи в сучасній школі, бо здебільшого там реальні "дітки з клітки" вкупі з своїми "мамками і татками", які в майбутньому, як самі від них отримають і потиличника і під?рачника, то зрозуміють як треба було виховувати "діток" та буде пізно.
Я Показати IP 31 Січня 2018 12:34
Знаю цього вчителя дитину він вдарити точнотне міг, да десь за потилицю взяв, ну але по іншому до теперішніх дітей но дойде, якщо увесь клас клас тепер цькує хлопця, то значить є за що значить не так все було, а те шо малий говорить як тато сказав це очевидно. Шкода вчителя і директора, що через такіх нерви собв мусять псувати.
думка Показати IP 31 Січня 2018 12:46
Агов,люди! Ви про що,про неможливість впливу на учнів, про хто перший вдарив у стосунках вчитель- учень!? А ви не замислювались, для чого потрібні вчителі, коли чи не з першого класи відравляєте дитину до репетитора....а як на рахунок, конфлікт потрібно вирішувати словом, а не з позиції сили, вчитель спробував навпаки, ось і результат! Дитина мудріша виявилась, довела: на кожен кулак, знайдеться сильніший. Не цькуйте хлопця, сором вчителям!!!
Яка до думка Показати IP 31 Січня 2018 13:16
на куй дитина в 9 класі? з 14 років вже передбачена кримінальна відповідальністиь за злочини, тобто в такому віці це вже особа , яка повинна повнісю усвідомлювати свої вчинки і нести за них відповідальність. Так ні ж - дітки-дітки -дітки, до пенсії "дітки" все ци?ьку їм дають і від спідниць своїх не відпускають. От як звіздонуть, в майбутньому, таким чином виховані дітки і вам межи очі, то може усвідомите, як треба було виховувати "діток".
сергій до Яка Показати IP 1 Лютого 2018 00:18
100%
Анонім до Яка Показати IP 1 Лютого 2018 11:36
А вчитель не "повинен повнісю усвідомлювати свої вчинки і нести за них відповідальність"???А він не повинен спочатку думати, а потім робити ???
думка 1 до думка Показати IP 31 Січня 2018 13:42
А батькам не сором, що не змогли виховати свого сина як МУЖИКА? Наші діди і прадіди в такому віці вже воювали.
12 до думка 1 Показати IP 31 Січня 2018 17:51
А чому ви зі своїми вихованими дітьми не воюють?
Читач Показати IP 31 Січня 2018 13:38
Люди Альооо?? А нікого не смущає те, що вчитель підняв руку на дитину???? Не суть чи попав, шарпнув чи ще щось. ВЧИТЕЛЬ ПІДНЯВ РУКУ!!!! діти зараз жорстокі, згідна, але вчитель однозначно не правий!
скептик до Читач Показати IP 31 Січня 2018 18:42
цікаво було б побачити вашу реакцію, коли учень посилає вчителя на !!!!
Перепрошую? до скептик Показати IP 1 Лютого 2018 00:27
А що, бити всіх? Насильство насильством не викоріниш. Зазвичай все починається з батьків і їх виховання. Виховані люди вирішать все без рукоприкладства. А для невихованих учнів існують інші способи покарань, починаючи спеціальними заняттями і закінчуючи виключенням зі школи.
Василь Показати IP 31 Січня 2018 13:39
Это 40-й детка....( Нічого не змінилось в 11 школі. Я вже грішним ділом думав, що то Христофор Баніфатієвич рученьку підняв. )))))) По сьогодншній день дякую тим педагогам, бачимось, вітаємось, а в цій ситуації хз що сказати. 40-й одне слово....
Ікс до Василь Показати IP 31 Січня 2018 14:32
40 - це є 40! Хоча школа зараз там хороша. З приходом М.Х. все набагато стало краще. А те, що діти тут складні і батьки приморочені- то правда. Шкода вчителів!
Учениця до Василь Показати IP 2 Лютого 2018 10:48
Сама закінчила цю школу, пам'ятаю на уроці фізкультури одного погляду вчителя було достатньо) і зразу розумієш, що неправа була. В теперішній час вчителям ще більш складно втримати дисципліну в класі. Спасибі, що є такі вчителі, як Христофор ..., справжні Люди. На той час таких в НВК 11 було чимало, не знаю як зараз.
Мама учня Показати IP 31 Січня 2018 14:29
Якщо жоден однокласник не став на сторону того хлопця, то це вже великий сумнів в правдивості слів "постраждалого". На скільки я знаю, то той учень постійно ображав однокласниць, зривав уроки. І то є щастя для нього, що він натрапив на такого вчителя, який зміг йому показати, що на кожну силу є контрсила. Але біда у тому, що тато з мамою надто люблять синочка і цінності уроку не осягнули. Люди надивились всяких шоу і вирішили своє життя теж урізноманітнити телебаченням, нехай і місцевим. А можна було не робити з мухи слона і таке "чп" вирішити на батьківських зборах.
124 Показати IP 31 Січня 2018 15:13
Директор школи ще той))) ЖАХ!!!! Добре вона вміє залякати та нав"язати свою думку. Так що давайте не будемо.
Колега до 124 Показати IP 31 Січня 2018 15:28
Нормальна вона . Просто любить порядок.
Користувач Показати IP 31 Січня 2018 15:31
А ви звідки знаєте? Вам хтось нав"яже думку, якщо ви цього не хочете? Жах - це учні та "мамочки та таточки", які хочуть слави. Сподіваюсь через кілька років (батьки) ваш синочок вас не приб"є!
Дамус Ностра до Користувач Показати IP 31 Січня 2018 16:55
а я сподіваюсь, що якраз навпаки)
однокласник Показати IP 31 Січня 2018 16:44
всі прекрасно знають "невинного постраждалого".Вчителя шкода.але правда восторжествує!!!!!
Петрівна Показати IP 31 Січня 2018 19:17
А тато наказував свому чадові, що вчителя треба слухати і чути, що старших треба поважати , що погані діти то сором для батьків? Сумніваюся, бо тато сам сорому не знає!
@ до Петрівни до Петрівна Показати IP 1 Лютого 2018 13:56
А хто давав право бити учня по голові??? Значить немає кого поважати і слухати!!! Перекрутили усі у свою сторону особливо школа!!! Вже і батько винен і сорому не знає!!! Чому?? Тому що захищає свою дитину??? Він зі своєю дитиною дома розбереться а ви під своїм носом дивіться що коїться!
1Йоп_ до @ до Петрівни Показати IP 1 Лютого 2018 14:07
Мало дав.
@ до 1Йоп_ Показати IP 1 Лютого 2018 17:41
Дивіться щоб вашим не дали54
Учасник АТО Показати IP 31 Січня 2018 19:43
Жоден вчитель не має права ,навіть підвищувати голос на дітей! І зарплати тут нідочого!!! Не можеш вчити, не маєш авторитету серед дітей, значить займись іншими справами. А цьому "вчителю" Я мордяку налуплю!! Совдеповске відношення до дітей ,виховує рабів!! І всі повинні зрозуміти, що кожна дитина , це особистість!!! Я, сам виховувався в Луцькій школі-інтернат, та пам'ятаю як знущалися над нами. Жодних виправдань не існує, для людей які підіймають руку на дитину!!
Колега до Учасник АТО Показати IP 31 Січня 2018 21:07
Ой-йо-йо.морду він наб є.Ви дітей теперішніх знаєте?В спортзалі по два три класи,і голос не підвищувати НЕ МОЖЛИВО.!!!!!! P.S.мордяки дома батьки дітям мають лупити і ВИХОВУВАТИ(виховання в сім ї починається!!!!),щоб повагу до старших мали!!!!!
1 до Учасник АТО Показати IP 1 Лютого 2018 14:09
Ти з якої планети, телепню ? Трішки збав оберти!
артем Показати IP 31 Січня 2018 21:25
я навчаюсь в школі номер одинадцять святослав іванович мій вчитель фізкультури ніколи агресії не проявляв а дідик учень 9 класу злопчина не дуже вихований
Місцевий Показати IP 31 Січня 2018 21:55
Да, Юра, і як далі тобі вчитись в цій школі? Як в очі дивитись вчителям? А однокласникам? Не соромно?
Небайдужа Показати IP 31 Січня 2018 22:58
В першу чергу потрібно ввести відповідальність батьків в вигляді штрафів якщо дитина некерована
Роман Показати IP 31 Січня 2018 23:15
Поставте камери у ДНЗ та у школах. Вчителя пасть закриють і дітки утихомиряться.
Жах Показати IP 1 Лютого 2018 02:02
Люди, про що Ви тут??! Яка різниця вдарив вчитель хлопця чи ні??? Факт в тому , що є конфлікт. Я взагалі не розумію, яке право має вчитель ,навіть голос підняти на дитину? Приходячи на роботу, вчитель має розуміти, що на ньому +- 30 дітей і до кожної дитини він має знайти підхід, бо це дитяча психіка і вона складна (ще й в такому віці). Не знайшов спільну мову з якоюсь дитиною? Виклич батьків до школи, поясни ситуацію, та й менше конфліктів буде, а кричати чи руку піднімати - ганьба!!! Звичайно, що діти зара важкі, але хіба не ми з Вами у цьому винні, шановні батьки та вчителі??
Ага до Жах Показати IP 1 Лютого 2018 10:32
"вчитель має найти підхід до кожного", а с?аку вчитель кожному не має підтирати?! Вчитель предметник має дати учням знання по своєму предмету, згідно шкільної програми і все. А вже вчитися чи сидіти бараном, як і моральних принципів, елементарних норм і правил поведінки, виховання мають дати і навчити батьки. Найміть гувернантку і хай шукає підхід та вчить індивідуально.
Таки да до Ага Показати IP 1 Лютого 2018 11:29
пані вчителько....не ту ви професію вибрали, не ту..
Ага до Таки да Показати IP 1 Лютого 2018 12:14
та Бог милував з вибором професії і роботи, уберіг від того щоб отаке нерви тріпало і принижувало.
Батько Показати IP 1 Лютого 2018 07:05
Тут в першу чергу батьки виховувати мають дітей,і батько Іллі ,не дуже розумна людина,бо конфлікти мають вирішуватися з вчителем і директором,а не бігти в поліцію і ЗМІ(в дійсності ж його дитина винна,і його ніхто не бив)
До речі до Батько Показати IP 1 Лютого 2018 11:32
це вже не просто конфлікт, а тілесні ушкодження....кваліфікація інша...і було б не погано, щоб хоч одного вчителя притягнули до відповідальності, бо забагато собі дозволяють...
123 до До речі Показати IP 1 Лютого 2018 16:32
Яка ж там кваліфікація, а, ДОРОГУША ??? Там навіть легких тілесних ушкоджень немає. А СТАТТЯ ЗА НЕВИКОНАННЯ БАТЬКАМИ СВОЇХ ОБОВЯЗКІВ ТАКОЖ Є, так що не забувай цього.
До речі до 123 Показати IP 2 Лютого 2018 10:26
"відкрито кримінально провадження та триває досудове розслідування" --- отже таки той вчитель десь налажав...А "СТАТТЯ ЗА НЕВИКОНАННЯ БАТЬКАМИ СВОЇХ ОБОВЯЗКІВ " тут взагалі не в тему, бо якраз батько і виконує свої обов"язки (переймається проблемами сина, піклується про його здоров"я)
До речі до 123 Показати IP 2 Лютого 2018 10:29
А ви напевно право викладаєте в школі? Бо вчителькою аж тхне...
Анонім до Батько Показати IP 1 Лютого 2018 13:29
Конфлікт би вирішили як би вчитель признався що вдарив учня по голові а не збрехав що взяв за шию випадково!!! Школа за свою репутацію переживає!!! Кращий захист це напад на учня і батьків!!! Опинитися може кожень учень в такій ситуації!!! Судово-медична експертиза виявила забиття тому все скоро виясниться
1 до Анонім Показати IP 1 Лютого 2018 14:12
О, голос "радітєлєй"! Чого ж анонімно то, як пацюки, давайте відкрито, про синуліка свого, він же у вас найкращий, і йому все можна... І ВИ У НЬОГО НАЙКРАЩІ... і вам все можна...а всі інші то так, *айно... МАЛО ПОЛУЧИВ СИНА, МАЛО. А на питання, чому ж так сталось, - то ви просто при*урка виховали, а вірніше не виховали. Хтось його ще повчить життю.
Раджу до 1 Показати IP 1 Лютого 2018 14:27
За своїх переживайте, навіщо вам чужі? Ви ж не вчитель, правда?
:) до 1 до 1 Показати IP 1 Лютого 2018 17:20
По-перше це не‘‘радітєлі‘‘!!! А так як ви спілкуєтеся то відразу зрозуміло що вчитель ...що ж ви доброго навчити можете у школі???І не вам судити про любов і хто у кого найкращий. І думки свої виражайте пристойніше це жах і доросла ж людина здається!самі виховуєте дітей!хто там винний розберуться!!!
зош №17 до 1 Показати IP 10 Лютого 2018 19:16
Це видно переляканий вчитель строче, який втік на лікарняний. Бо є не мужик, а сци..., яке не хоче відповідати за свої вчинки. Директор школи М.Х. завжди діяла такими ж методами, як цей її горе колега-насиллям. Пам"ятаю, як вона викладала в мене. Гидко згадувати про такого вчителя та соромно, що вона вчитель. Одне запитання, що хорошого можуть навчити дітей, такі низькі люди.
Анонім Показати IP 30 Серпня 2018 00:10
Я сама вчусь у цій школі і моя думка, про цього вчителя лише хороша. Завжди допомагав у біді, розумів і підтримував усіх дітей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus