USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

Хрестив немовлям, а відспівував – Героя України, - луцький священик

28 Травня 2014 08:55
Двадцять три роки тому священик Миколай Бондарук хрестив цього хлопця, Володю Прокопчука. І так було Богу угодно, що саме його рідні загиблого під Волновахою солдата 51-ї окремої механізованої бригади попросили й поховати їхнього сина, повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Володимира Прокопчука та ще трьох його бойових товаришів, які свою смерть знайшли на Донеччині, привезли у Луцьк у понеділок увечері. Під будинком, де мешкає родина Прокопчуків, протоієрей Миколай Бондарук і священики відслужили заупокійну літію за спочилим рабом Божим Володимиром. Опісля хресним ходом труну із його тілом понесли у Свято-Іллінський храм, де вона простояла усю ніч. Над покійним читали Псалтир, було відслужено ще одну заупокійну літію. Всю ніч до храму, попрощатися з покійним і помолитися за спокій його душі ішли люди, рідні і чужі, знайомі і незнайомі. Чин відспівування після Божественної Літургії звершив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, йому співслужили всі священики Луцької округи з благочинним протоієреєм Володимиром Літвенчуком.

Опісля тіло покійного Володимира доставили на Театральний майдан міста, де також виставили і труни із тілами інших трьох загиблих під Волновахою: Віталія Махновця, Володимира Зарадюка, Дмитра Йовзика. Керівники міста і області виступили на громадській панахиді. Володимира Прокопчука поховали на центральній алеї міського кладовища у Гаразджі. “Він та його товариші віддали свої життя від руки ворога, за друзів своїх, за Україну. Вічна їм пам’ять!” – сказав отець Миколай Бондарук. Хай же милосердний Господь поселить душі цих молодих людей, які тепер служитимуть Богу вже у Його Царстві, там, де праведники спочивають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
луцк Показати IP 28 Травня 2014 10:53
Співчуття рідним!!!!!
Андрій76 Показати IP 28 Травня 2014 11:08
Нема більшого горя,коли батьки переживають і ховають своїх дітей.Царство Небесне всім загиблим хлопцям і співчуття їхнім родинам...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus