USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хворі на СНІД судитимуться з Ягодинською митницею

3 Серпня 2011 14:49
Через затримку ліків для п'яти тисяч хворих на Ягодинській митниці на неї подають до суду.

Хворі на СНІД люди також звинувачують митницю у поширенні неправдивої інформації. Мовляв, держслужбовці заявляють про контрабанду і що ліки закупили за держкошти, - повідомив 3 серпня 5 канал.

Насправді, медикаменти придбані Глобальним фондом, а затримали вантаж через технічну помилку у документах.

Позов проти митниці складає понад п'ятнадцять мільйонів гривень. Саме стільки, за даними громадських організацій, коштує затриманий вантаж. Якщо препарати зіпсуються, то з вересня хворі залишаться без ліків.

У митниці від звинувачень відхрещуються. Кажуть, виконують норми закону і чекають на рішення досудового слідства.

Наразі вантаж доправили у спецприміщення до Луцька, щоби медикаменти не зіпсувалися.

«Я готов был на коленях у вас стоять в вашей таможне, чтобы вы отпустили этот груз. Мы готовы были предоставить все документы, все рассказать. Вы дотянули для того, чтобы передать следствию, чтоб прервалось лечение. Но самое страшное, что они же понимают, что оно прервется», - говорить керівник Департаменту комунікації «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ» Дмитро Шерембей,

«И они потом придут сюда и скажут: «вы знаете, мы по закону лишили людей лечения, но очень хотели не лишить». Это что, детский сад такой? Вы знаете, что самое печальное, это не им лечиться, это не им детей своих лечить. А вот когда бы их детей надо было лечить - вы знаете, таможенники на груз бы не смотрели», - продовжив Шерембей.

Натомість начальник управління адміністрування митних платежів Державної митної служби Віталій Зварич стверджує, що вимога до митників повернути ліки – некоректна. «Тому що є, існує чітке процесуальне законодавство. Є кримінально-процесуальний кодекс, який чітко говорить про статус речових доказів, про стадії досудового слідства і так далєє», - сказав Зварич.

Нагадаємо, медикаменти для п'яти тисяч хворих на ВІЛ/СНІД митниця затримала 21 липня на Ягодинський митниці.

Пізніше митники повідомили, що препарати для лікування ВІЛ/СНІД зберігаються у належних умовах

«Ліки в кількості 5 427 кг вартістю 15 195 706 грн., вилучені як речовий доказ у кримінальній справі, наразі зберігаються під охороною на ДВТП «Волиньфармпостач» (м.Луцьк) в аптечному складі номер 1 у належних умовах», - йдеться у повідомленні митників.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 3 Серпня 2011 23:20
Черговий митний дибілізм. А чому не зробити так, щоб ліки віддіати по призначенню, а по результатах розборок наказати винних, а не наказати всіх, особливо тих хто не винен. А якщо через суд, то ці ліки і 10 термінів встигнуть прострочити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus