USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучанина «посадили» на п'ять років за «липове» ПДВ

29 Липня 2008 17:47
До п\'яти років позбавлення волі Луцький міськрайонний суд присудив диретора «Міжнародного консалтингово-інформаційного центру» Цимбалюка за спробу незаконного відшкодування ПДВ. Про це «Волинським Новинам» 29 липня повідомили у відділі масово-роз\'яснювальної роботи та звернень громадян ДПА у Волинській області.
Розкрадання державного майна в особливо великих розмірах директор згаданого приватного підприємства лучанин Цимбалюк мав намір вчинити через відшкодування з державного бюджету податку на додану вартість. Злочин було сплановано і скоєно, однак не доведено до кінця через незалежні від зловмисника причини, а саме – упередження з боку співробітників волинської податкової міліції.
Приватне підприємство, як видно із назви, мало б надавати консультаційні та інформаційні послуги. Проте, до податкової служби щоразу звітувалося про відсутність діяльності.
«Як видно із матеріалів справи, громадянин Цимбалюк В.М. вже до цього мав справжній букет кримінальних проблем та був покараний відповідно до кримінального кодексу за пограбування та угони автомобілів, - каже начальник управління податкової міліції ДПА в області Костянтин Циркун.- Після такого жвавого кримінального минулого на прохання певних осіб за «невелику» винагороду лучанин одразу став директором «міжнародної фірми», підписував необхідні документи та брав на себе відповідальність за її фінансово-господарську діяльність».
Після вивчення матеріалів кримінальної справи у суду не лишалося сумнівів стосовно того, що цей «керівник» фірми з корисливих мотивів та за попередньою змовою із колом осіб складав завідомо неправдиві документи, які відображали фіктивні фінансово-господарські операції безтоварного характеру між суб’єктами господарювання. Але формально такі операції надавали підстави для бюджетного відшкодування ПДВ. Про що до Луцької ОДПІ подано декларацію про відшкодування повністю «повітряного» ПДВ у вересні 2006 року на суму півтора мільйона гривень.
Підприємства, із яким проводило торгівельні операції приватне підприємство, повинні були б спеціалізувалися на впровадженні передових технологій та комерційних ініціатив. Чи не тому для фіктивних оборудок використовувався товар, який, як з’ясувалося в ході слідства, як-то кажуть «в природі не існує».
Що таке «вісь фасонна», «вісь з затиском», «розпилювач презиційний», «вал направляючий», «клапан презиційний» слідству та суду не пояснили представники Держкомітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики, Торгово-промислової палати, ДП «Волиньстандартметрології». За висновками експертів, такий товар на українському ринку та за кордоном відсутній. Але тим не менше, за поданими до податкової служби документами, що давали право на відшкодування ПДВ, цей товар успішно реалізовувався десятками тисяч штук на суму більше 60 мільйонів гривень.
Керували цими напівлегальними київськими фірмами із гучними назвами, які мали переконати у впровадженні ними передового наукового досвіду, представники робітничих професій без досвіду та знань ведення підприємницької діяльності.
За словами Костянтина Циркуна, коли зловмиснику стало зрозуміло, що відповідальності перед законом не уникнути, то він намагався симулювати психічну хворобу. Однак підстав визнати його неосудним через вади психічного здоров’я не було – це встановила судово-медична експертиза.
За замах на вчинення злочину громадянина Цимбалюка засуджено до 5 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати керівні посади строком на 3 роки.
Схема незаконного відшкодування ПДВ, використана цим волинським приватним підприємством, практикувалася по всій Україні. Одразу ж за волинськими податківцями аналогічний злочин викрили податківці Івано-Франківської області.
Тим часом, ПП «Міжнародний консалтингово-інформаційний центр» є фігурантом ще в одній справі про незаконні об орудки конвертаційного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Липня 2008 13:57
ПДВ - 100% кримінальний податок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus