USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькому судді-порушнику ПДР суд скасував черговий штраф

17 Листопада 2016 21:20
Ківерцівський районний суді втретє розглядав постанову щодо порушення суддею Андрієм Сівчуком. Засідання відбулося 15 листопада, - інформує Громадське.Волинь.

Ще у серпні 2016 року суддю Луцького міськрайонного суду Андрій Сівчук патрульні поліцейські піймали на порушенні правил дорожнього руху, в результаті чого правоохоронці склали складено дві постанови та один протокол і наклали штрафи згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення. Втім, усі вони були скасовані колегами судді.

Тоді, 17 серпня, він не надав патрульним поліцейським страховий поліс на авто, адже не мав його із собою. Врешті інспектор Управління патрульної поліції Луцька Сергій Лабик склав на нього постанову.

Ще два інспектори склали на нього протокол та постанову за невиконання вимог поліцейського та порушення правил паркування біля пішохідного переходу.

Адвокат Сівчука Олег Антонюк настоював на тому, що права його довірителя були порушені. Мовляв, інспектор Лабик навіть не спілкувався з Сівчуком, а одразу склав на нього постанову. На його думку, постанови мав скласти лише один інспекор Дмитро Штурма, який і помітив порушення Сівчука. Щоправда, його постанова раніше уже була скасована суддею Ківерцівського районного суду Ольгою Пономарьовою.

Антонюк вимагав переглянути відео із бодікамер поліцейського Лабика. На відео продемонстровано, як три інспектори підійшли до Андрія Сівчука та оформили на нього три різних адмінматеріали.

Юристка Управління патрульної поліції Луцька Марія Кондюк зазначила, що це відео є неповним і вимагала переглянути відео затримання Сівчука у повному обсязі. Також, на її думку, на обох відео було добре видно, що інспектор Лабик, хоч і менше, але спілкувався із Сівчуком щодо його порушення і зазначила, що згідно законодавства інший інспектор мав право оформити постанову, адже він бачив правопорушення і був присутній під час розмови його колеги Штурми із Сівчуком.

Урешті-решт суддя Ківерцівського районного суду Вікторія Корецька позов Андрія Сівчука до патульного Сергія Лабика задовольнила і скасувала шраф, накладений на суддю (у розмірі 425 гривень).

Ще одна постанова та один протокол були скасовані судами раніше.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини Андрій Сівчук був пійманий патрульними поліцейськими 1 вересня за порушення правил дорожнього руху: під час руху вулицею Карпенка-Карого він проігнорував червоний сигнал світлофора на залізничному переїзді, перебуваючи при цьому у стані алкогольного сп'яніння.

На розгляд справи щодо водіння напідпитку суддя не з'являвся тричі поспіль, подавши клопотання про відкладення справи.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
123 Показати IP 17 Листопада 2016 21:50
Падлюки. Рука руку миє...
Позор Показати IP 17 Листопада 2016 21:56
немає слів....((((
Андрій Показати IP 17 Листопада 2016 22:38
Оту сц*клю в мантії разом із Сівчуком на нари. Отоді б і інші судді задумалися про свої дії, а так повна безвідповідальність. Дограються, бо люди терпеливі, але як зірвуться, то не стримати
52 Показати IP 17 Листопада 2016 23:17
Скільки цей гад-крахобор буде знущатися з простих людей? Він знущається і плює на всіх. Невже на нього не знайдеться управа?
Сашшо Показати IP 17 Листопада 2016 23:28
А суддя гарненька, да тільки компетенції 0. Скрізь впихнуть своїх
вк Показати IP 18 Листопада 2016 06:29
Скільки можна зневажати закони суддям!!!!!!! Має бути якась відповідальність у всіх, без розбору, чи ти проста людина, чи суддя!!!! Свавілля.........і божевілля...
fd Показати IP 18 Листопада 2016 09:23
А причина скасування одна - захотіли по протоколу кожен скаласти, а скалавби один той, що спілквався і все
123 Показати IP 18 Листопада 2016 09:57
Піду поїм...
Crash Показати IP 18 Листопада 2016 14:45
Ці "чєрті" дискредитують закон! Тобто ці судді показують що закони не працюють - їх можна не виконувати! Це значить можна цим суддям "нащолкати" по голові і тобі за це нічого не буде, якщо в тебе є зв'язки з більш впливовими суддями!
Анонім Показати IP 18 Листопада 2016 23:06
цікаво, а плюнути в рожу судді - це порушення його недоторканості ?
123 до Анонім Показати IP 19 Листопада 2016 14:01
Це вже діагноз - психічний розлад, звернись до лікаря- тобі допоможуть((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus