USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Підозрюваного у вбивстві Литкіної лишили під вартою

12 Січня 2017 16:12
Підозрюваний у вбивстві Катерини Литкіної Назар Статочнюк залишається під вартою до 10-го лютого 2017-го року, інформує Буг.

Таке рішення прийняв суддя Луцького міжрайонного суду Андрій Сівчук під часзасідання 12-го грудня.

Нагадаємо, під час останнього засідання у грудні минулого року стало відомо, що у слідства є докази того, що до вбивства 16-річної Катерини Литкіної причетний не лише підозрюваний Назар Статочнюк, який нині перебуває під вартою, але і його брат та колишній хлопець вбитої – Максим Терлецький. Нині юнак проживає в Словенії, де йому вже вручили повістку на допит.

Сьогодні ж на початку судових дебатів адвокат підозрюваного Шостак попросив у судді приєднати до матеріалів справи письмове заперечення на клопотання прокурора щодо продовження строку тримання під вартою Статочнюка.

Під час судового засідання суддя відхилив клопотання прокурора Самчука про допит працівника СІЗО, в якому перебуває Статочнюк.

Адвокат Шостак окреслив поведінку підозрюваного як процесуальну та заявив, що в СІЗО на неповнолітнього здійснюється тиск. «Доросла особа вмовляє його визнати вину», – зауважив він.

Суддя Сівчук також відмовив прокурору Самчуку у приєднанні до справи заяви про відсутність вільних електронних засобів (браслетів). У зв’язку з цим, пом’якшення запобіжного засобу не може гарантувати здійснення відповідного контролю за підозрюваним.

Батько Катерини Литкіної повідомив, що чув багато про негативну поведінку Статочнюка. Особисті характеристики, які надають захисники підозрюваного, зовсім не відповідають дійсності, бо сама Катя неодноразово скаржилася на хлопців.

Суддя прийняв рішення не змінювати запобіжного заходу і продовжити тримання під вартою підозрюваного у вбивстві Катерини Литкіної до 10-го лютого 2017-го року. У разі визнання вини, Статочнюку «світить» від 10-ти до 15-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції є підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину. 20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

Як повідомлялося, захист клопотався по кількох інстанціях про зміну запобіжного заходу для обвинуваченого з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків. Проте, Апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою до кінця раніше встановленого терміну, а саме - до 20 грудня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Просто Показати IP 12 Січня 2017 19:29
Мовчить гівн@к... цікаво чи розуміє, що якщо зізнається піде на співпрацю зі слідством, а це може пом'якшити вирок.. ну мовчи-мовчи, братюня "подякує".
хмм Показати IP 13 Січня 2017 08:52
Вот я незнаю як вам, а мені явно видно що винен брат, який перебуває в Словенії, а цього зловили і він не хоче здавати свого і надіється що його теж не посадять, бо не він це робив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus